АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Асен Шопов постави „Майстори“ на пловдивска сцена на 88 години

„ Пир по време на чума е да правиш изкуство в тези времена. Благодаря на актьорите, че изтърпяха всичко това”. Така доайенът на българския театър Асен Шопов се обърна към трупата на пловдивския театър, с която извървя поредното си сценично приключение. На 88 години режисьорът постави пиесата „Майстори” по Рачо Стоянов на пловдивска сцена. Снощи спектакълът се игра за първи път пред публика, а днес е второто премиерно представяне на новото заглавие в афиша на драмата.   

„ От 1954г. Асен Шопов работи в театъра. Благодаря му, че вече 66 години брани тази нива от разни посегателства. Благодаря му, че се грижи за чистотата на истинския български театър”, обърна се към режисьора директорът на пловдивската културна институция Кръстю Кръстев на днешната пресконференция по повод премиерата.

„Минахме през трънлив път с „Майстори”. Започнахме февруари миналата година, за да завършим процеса днес. Имахме доста перипетии, но в крайна сметка Фортуна повлия и днес сме пред вас”, каза на пресконференция по повод премиерата Кръстю Кръстев.

„Благодаря за възможността, вниманието и жеста към моята персона. На моите години всяко занимание е своеобразно прощаване със сцената, сбогуване с театъра. Това не може да продължава безкрай”, обърна се на свой ред режисьорът към Кръстю Кръстев.

Целия текст четете в КАПАНА

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина