Арестуваният за палежа на такситата в Ягодово бил ядосан, че преди време загубил портфейл с пари в кола на компанията

Актуално Криминале Новини Темида

Това твърди 27-годишният задържан за деянието

От прокуратурата заявиха, че още не са му повдигнати обвинения

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава образувано досъдебно производство за палеж на 6 леки автомобила в с. Ягодово, обл. Пловдив – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс. Към настоящия момент като извършител на деянието е установен Г.Ш., на 27 г. Работата по случая продължава, това съобщи прокурор Чавдар Грошев на нарочен брифинг.

Изгоряха 6 таксита в Ягодово

„На 24-ти в сутрешните часове е получен сигнал на телефон 112, че в с. Ягодово горят автомобили. От 5-то РУ изпращат патрулка и пожарна. Запалени и изгорели напълно 6 леки автомобила. Колите са на таксиметрова компания. Били са на паркинг, до него е имало сервиз. Паркингът е към автомобилния сервиз, на него е имало паркирани и други коли. От огъня е пострадал и бус – само от едната страна, и още един лек автомобил, “ разказа прокурорът.

Сервизът и такситата са собственост на мъж и жена, които живели на съпружески начала.

Всички автомобили са били без акумулатори, така че се изключва се вероятността пожарът да е предизвикан от техническа неизправност, заяви още Грошев.

Заловен е извършителят, който е направил самопризнания. Предстои да му се повдигне обвинение. Районна прокуратура ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Наказанието за палеж е от 1 до 8 г. лишаване от свобода, поясни Чавдар Грошев.

Говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев допълни, че младият мъж е задържан в рамките на 24 ч. след деянието и благодари на полицията за бързите действия.

Той е на 27 г., от с. Крислово. Мъжът разказал, че е приготвил сам запалителна смес от газ и бензин. Самият той твърди, че преди известно време изгубил портфейл в кола на компанията с голяма сума пари и оттогава намразил таксиметровата фирма.

„Причините се изясняват. Взети са натривки, извършени са претърсвания и изземвания в жилището, което е обитавал и от неговия личен автомобил. Предстои да се направи  пожаротехническа експертиза, експертиза на натривките, както и оценителна оценка на изгорелите автомобили за изчисляване на щетите“, посочи Атанас Илиев.

По думите на Чавдар Грошев, собствениците казват, че им са нанесени щети за около 70 000 – 80 000 лв.  ще видим дали ще се потвърди.

Ще работим във всички посоки и ще проверим версията за поръчков палеж, коментира Грошев изказване на собственика на компанията Мариан Киров.

Арестуваният не е криминално проявен, не е осъждан и работи във фирма.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.