АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Антония и Николай: От 3 години сме заедно, а от днес вече сме съпруг и съпруга

Двамата пропуснали периода с годежа, защото докато избирали пръстен, си харесали халки

„Кумовете ни Трифон и Даниела са нашия пример за щастливо и успешно семейство“, разказват двамата влюбени, които очакват скоро първата си рожба

Репортер на Под тепето стана свидетел на една от 20-те двойки в Пловдив, които бяха избрали огледалната дата 20.02.2020 година, за да сключат брак.

Антония и Николай не са търсили символика и нумерология в днешния ден, случайно са го избрали. Любовта им личи, както и спонтанността и щастието.

Булката пристига с маратонки, но за церемонията обува грандиозен ток. Антония има салон за красота на Гроздовия пазар, където предлага професионална сватбена естетика.

„Заедно сме от 4 години, с ДДС“, разказва ми усмихнат младоженеца и вмята, че пропуснал да направи Антония годеница.

„Всичко стана много случайно, както избирах годежен пръстен и си харесахме халки. Е, взехме ги.“  


Пожелават си много любов и пълна къща с деца. А първото вече е на път.

От Централния дом на младоженците отиват да си хапнат. Специалното тържество ще е друг път с църковен ритуал. На днешния интимен празник са само с кумовете си.

„Кумовете ни са страхотни – Трифон и Даниела – нашите приятели са нашия пример за щастливо и успешно семейство.“

Разказват ми, че те са заедно от 22 годни, а са женени от 12. Трифон предложил на Даниела пред Айфеловата кула. Вече са с две момичета – на 8 и 12. Търгуват с торове и семена.

Питам ги не са ли на Панаира – сега е Аграта, а Трифон потвърждава, че имат щанд, но си взели отпуск, защото след кумуването заминават на още една сватба в Харманли.

От вън ги чакат приятелите от студиото и по традиция хвърлят във въздуха жито и бонбони, а от себе си са добавили и бели цветя.

Под тепето пожелава на Антония и Николай да остареят заедно в мир и любов.

По-късно през деня кметът Здравко Димитров връчи свидетелствата на две двойки, които лично го поканили.  Той  ги венча като длъжностно лице и връчи удостоверенията за граждански брак на Кристина Попова и Николай Лечев, и на Цветелина Кортенкова и Калин Коджаманов.

„Пожелавам им винаги да гледат в една посока, да се обичат и подкрепят! Да помнят, че семейният живот е низ от взаимни компромиси и че само с разбиране и доброта могат да запазят чувствата си дълго време“, заяви кметът след ритуала. Той подари на двете нови семейства икона на Света Богородица с младенеца, за да закриля дома им и да ги пази в трудните моменти.

През целия ден и.д. директорът на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева и екипът и посрещаха щастливите двойки и изпращаха влюбените семейства. Като им пожелаваха да се радват на деца и внуци.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина