АктуалноГрадътНовини

Анонимен трови кучета в „Западен“, вече е убил три

Мъчителната смърт на няколко домашни любимци вдигна на бунт цял квартал в район „Западен“. Животните са умъртвени със силно токсична отрова за гризачи. Хората се притесняват, че може да пострадат и малки деца, които играят в района, разказва репортаж на bTV.

Мария Русева губи домашния си любимец за минути. При разходка през нощта кучето ѝ надушва салам край контейнерите за смет и след минути умира.

„В рамките на 5-10 минути му стана лошо, загуби ориентация. Започна да му тече пяна от устата. И когато му сложих повода, за да го заведа към къщи, за да му окажа помощ, падна и започна да агонизира“, разказа Мария Русева.

Това не е единственият случай. Мъж също каза, че е загубил домашния си любимец.
„Нашето куче също пострада, но за щастие оцеля след бърза намеса на ветеринаря. Хапна си малко от отровата, вкъщи я повърна“, разказа Никола Семерджиев, друг потърпевш.

Животните са жертва на опасна отрова за гризачи, която вече е идентифицирана от криминалистите.

„Беше сложена в кренвирши или салам, нарязано, напъхано вътре. В смисъл, някой съвсем съзнателно си е направил това вкъщи“, заяви Златка Петрова.

„Отровата е ланат, която е забранена за разпространение и употреба в България“, сподели Мария Русева.

В квартала вече дни наред има напрежение кой е виновникът. Охранителни камери в районаса уловили силует на мъж с гумени ръкавици, който изхвърля нещо на мястото, където е открита отровата. Минути по-късно оттам минава домашен любимец, който се прибира вкъщи и умира.

„Ние ще търсим нашите права докрай, защото кварталът вече ни е неспокоен. С всички законови средства извършителят трябва да бъде наказан“, категоричен бе Владимир Петров.

Не открихме заподозрения в дома му, но синът му заяви, че са оказали пълно съдействие на полицията.

„Дадохме им от камерите им дадохме записи. Помогнахме им с каквото можем на полицията“, каза Даниел Кирев.

От МВР уточниха за bTV, че е образувано досъдебно производство за смъртта на три кучета и вече има следа, по която следователите работят.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина