АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Напрежение около общински басейн „Младост”

Общинският съветник Йордан Иванов: Български олимпиец и европейски шампион плува със 7 плувци в един коридор, защото кметът е позволил на свой авер да ползва общинския басейн

Спортни клубове се събират на протест пред Кулата на Гребния канал в понеделник сутринта заради създало се напрежение около ползването на общинския плувен басейн „Младост”. За това сигнализира с публикация във Фейсбук общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов. Той твърди, че Български олимпиец и европейски шампион Йосиф Миладинов е принуден да тренира в коридор заедно с още седем плувци, а причината за това е решение на кмета Здравко Димитров. „Той е решил да позволи на свой авер, собственик на спортен клуб, да ползва общинския басейн”, заявява Йордан Иванов.

Ето поста му в социалната мрежа без редакторски намеси:

Не зная как да започна тази поредна история за властта, която урежда аверите си и спира развитието на можещите и искащите. Отвратен съм.

Знаете ли кой е Йосиф Миладинов?

Пловдивчанин, шампион на Европейското първенство за юноши в Рим 2021 на 50 м бътерфлай, шампион на Европейското първенство за юноши в Рим 2021 на 100 м бътерфлай, осми на 100 м бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Младо момче, което е прославило България повече от всеки един български политик. Йосиф Миладинов е повод единствено за гордост.

А знаете ли какво правеше той днес около 18:00 в гр. Пловдив?

Плуваше. Тренираше в общинския басейн „Младост“ около 18:00. Плуваше в коридор с още 7 плувци, защото няма къде другаде да го прави. Българският олимпиец и европейски шампион няма възможност да плува сам в коридор.

Защо разказвам всичко това?

Бях повикан от приятели днес в качеството ми на общински съветник в 18:00 пред басейна „Младост“ в Пловдив – единственият общински басейн в града. Причината за това е много проста:

Кметът на Пловдив Здравко Димитров – Зико е решил да позволи на свой авер, собственик на спортен клуб, да ползва общинския басейн. На първо четене – няма проблем, нали? Общите блага (басейнът) са за общо ползване. Да, така е, ОБАЧЕ – този спортен клуб е станал такъв благодарение на това, че има договор за ползване на друг басейн (този на ВСИ-то), който е собственост на собственика на спортния клуб. Иначе федерацията е нямало да го регистрира като спортен клуб, тъй като е повече от ясно, че децата в Пловдив няма къде да плуват.

Къде е перверзията?

Този спортен клуб, който иска да получи разрешение за басейн „Младост“, въпреки че си има собствен, праща в общинския басейн най-слабите си плувци, тъй като самият басейн е напълно претъпкан и ефективното трениране, особено в условия на КОВИД, става напълно невъзможно. А добрите си плувци ги оставял в частния басейн, който е собственост на собственика на спортния клуб. Това е тежка обида за всички деца.

До какво ще доведе това?

Ще доведе до разсипията на 3 броя спортни клубове (тези, които са в басейн „Младост“), които са гръбнакът на плуването в страната, тъй като практически тренировките стават напълно невъзможни в басейн „Младост“. Плувците ще трябва да се превърнат лекоатлети, защото ползването на басейна с необходимата честота става напълно невъзможно. И кметът знае това. Но не прави нищо, защото негов авер, който има спортен клуб с картотекирани плувци, ученици на спортното училище, иска те да посещават басейн „Младост“.

Обидата е голяма за всички по веригата!

Първата ми реакция днес беше, че това е лошо и за самите деца, които учат в спортното, защото и те няма да получат адекватни условия за плуване. Отговорът от всички на басейн „Младост“ бе само един – никой не го интересува и за тях, защото те си оставят добрите плувци на другия басейн на ВСИ. Нито един спортист, нито едно дете, независимо от кой спортен клуб, не заслужава такова отношение и разделение. А ако общината иска да съдейства на децата от спортното, които наистина са много близо до басейн „Младост“, може просто да им осигури транспорт до басейна на ВСИ.

Как да спрем всичко това?

Елате в подкрепа на спорните клубове, които прославят българския спорт, в ПОНЕДЕЛНИК в 9:15 ч ПРЕД КУЛАТА НА ГРЕБНАТА БАЗА! Тогава властта в Пловдив е решила, че ще направи служебен график на басейн „Младост“, щом спортните клубове там не били съгласни с политиката на общината. Ще го сторят напук и на инат. Без съгласието на треньорите, спортните клубове, децата и техните родители. Просто защото кметът на Пловдив вероятно пие ракия с някой авер. Няма никакво съмнение, че основното решение на този проблем минава през изграждането на 50 метровия басейн, който кметът на Пловдив обещаваше в предизборната си кампания. И излъга всички. Но въпросът днес е как да спрем разсипването на дейността на три спортни клуба!

Аз ще съм там и обещавам на кмета на гр. Пловдив, че трябва да отговаря на въпроси пред всички спортни дейци на Пловдив, пред всички деца, които прославят града и държавата ни и пред техните родители.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Гербосуджуците ще довършат града,,,Буда Сикаджията е пътник без история ,но гламавия баскетбудалист – лизачолапач, още дълго ще дриска из Пловдив. Докато не го импийчнем завинаги, простата гербаджийска тикФа!

  2. Ами кой ви кара да гласувате за човека, който в областната управа имаше портрет на Буци в генералска униформа…изсипахте се да гласувате за тоя плазмодий и после защо така. Ами вие не знаете ли, че във всички службици си е натикал свои авери, алкохолици без грам мозък в главата? Другия път мислете дали и за кого да гласувате.

    1. Предимно клети селяндури и гламави “ граждани“ си го избраха, сега се крият като бити педерасти и питата дружно ; кой ве , кой го избра този?!! ///

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина