АктуалноГрадътКриминалеНовини

Адвокатите на Симо Касабов поискаха отвод на съдебния състав

Защитниците на бизнесмена поискаха да представят психологическа експертиза и разпит на голямото му дете, но съдът отказа

Психологическа експертиза на дъщерята на обвиняемия – Ивайла, правена в частен център за психологическа помощ в столицата поискаха да предоставят защитниците на Симо Касабов пред съда. Това стана още преди пледоариите. Касабов пристигна с адвокат Сидеров – втори негов защитник по време на обжалването на своята мярка за неотклонение. Адвокатите поискаха и разпит на голямото дете на обвинения в побой на жена си мъж.

Съдът определи тези документи като псевдо доказателства, тъй като експертизата не е представена по реда на Наказателния кодекс. Веднага след този отказ адвокатите поискаха отвод на тричленния състав на съда. Мотивите им са, че той е предубеден, щом не е приел предоставените аргументи.

Според адвокатите, съдът нарушава принципа на равнопоставеност на страните със своето решение. В крайна сметка искането бе отхвърлено като неоснователно и беше даден ход по делото.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Искрено се надявам на справедливост …… дано го осъдят на максималното в НК, за да може тази жена и деца да си вземат въздух иначе пак ще ги малтретира … вълка козината не си мени!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина