76 служители на община Пловдив са настанени в жилища от фонд „Ведомствен“

Актуално Градът Новини Разследване

Между тях няма заместник-кметове или директори на общински предприятия, съобщиха от кметството

76 служители на община Пловдив са настанени в жилища от фонд „Ведомствен“, като между тях няма заместник-кметове или директори на общински предприятия, уточниха от пресцентъра.

От извършената справка към дата 10.08.2020 г. настанените служители във фонд „Ведомствен“ са: 76 служителя на общината + един служител на който заповедта за настаняване е за подпис + 26 служителя от звената на бюджетна издръжка / като тук се има предвид НАП, съдилища, прокуратура, МВР, театъра – куклен и драматичен, гимназиите/“

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

В съобщението се казва, че във въпросния фонд се водят 110 жилища, от тях само 2 броя са свободни, според извършена справка, като данните са към дата 01.06.2020 г.

(бел.ред.: настанени: 76+1+26 = 103-ма. Общ брой жилища: 110 – 103 заети = 7 свободни. Според справката са само две обаче. Зададохме въпрос към общината за уточняване на това „уравнение“. )

От справката към първи юни става ясно още, че Общината притежава общо 3 677 жилища. Най-много са тези за настаняване под наем – 3 144 жилища, следва фонд „Резервен“ с 368. 55 са жилищата, предназначени за продажба.

Общият брой на свободните жилища е 26 броя, като шест от тях са в квартал „Столипиново“.

Ето и официалният отговор на въпроса „Каква е процедурата за настаняване в общинско жилище от фонд  „Ведомствен“ ?“

В жилищата от фонд „Ведомствен“ се настаняват служители от администрацията на община Пловдив или звената на бюджетна издръжка, ако те и членовете на семейството/домакинството отговарят на условията разписани в текстовете от чл.34 до чл.40 от Наредбата на Общински съвет –  Пловдив за условията и реда за установяване на жилищни нужди, за настаняване в общински жилища и продажбата им /Приета с Решение № 49, взето с Протокол № 7 от 22.03.2005 г, посл.  Изм. и доп. с Р. № 308, Пр. № 14 от 02.08.2018 г.; Доп. с Р. № 74, Пр. № 6 от 9.04.2020 г., в сила от 10.04.2020 г. Пълният текст на Наредбата може да видите тук – https://plovdiv.obshtini.bg/doc/330406

Общината не била плащала хотела на Богомил Грозев

Споделете ни във:

3 коментара за “76 служители на община Пловдив са настанени в жилища от фонд „Ведомствен“

 1. Всички калинки, с общински апартаменти! Които след тоава закупуват на специални цени! Този цирк се играе вече 30 години!

  1. През седемдесетте =70= години по тая схема Здрав Другар Начо ДИКТАТУРАТА на Пролетариата “обобществи” къщата на хазяите си (“свободен” наем) като ги изсели заедно с повечето достойни стари семейства кореняци от обезлюдената черупка на Трихълмието.

   След което от Другарския Жилфонд си закупи (на Народна цена, не пазарна!) стаите си (не само една, на която имаше право!).

   Впоследствие бидейки единствен обитател на сградата плати (евтино) и останалата част от постройката. С …бая двор (половината Небет Тепе!). И тупик, приватизиран.

   Туй-то.

   Така се пръкна корпорация ЧЕРВЕНОТО … МУЛЕ.

   Те така НАВЛЕЦИ завземат Града.

   76 “служители” заплатаджии, чиновници и САНОВНИЦИ с техните сановнички и сановничета ще се явяват лоялни гласоподаватели до ГРОБ на УПРАВЛЯВАЩИТЕ МУТРИ.

   Защо пък не 760?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.