АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Доктор Вельов е невинен, постанови Окръжен съд – Пловдив

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия д-р Красимир Вельов за невинен в това, че на 31.08.2016 г. в гр. Пловдив като управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл. 93 т.1 б. „Б“ от НК – възложител по Закона за обществените поръчки, да не е положил достатъчно грижи за възложената му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, с Решение №185/31.08.2016 г. открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с цена на томографа – 898 000 лева без ДДС и от това да са  последвали значителни щети за „КОЦ – Пловдив ЕООД“ в размер на сумата от 405 190,92 лева без ДДС, явяваща се разликата между стойността на томографа по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф, като престъплението е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, поради което и на основание чл. 304 от НПК го оправда по повдигнатото обвинение за  престъпление по чл. 219 ал.4 вр. ал.1 от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Отстраняването на д-р Вельов от длъжност предизвика вълна от протести. На снимките пловдивските медици против отстраняването на директорите на КОЦ и „Свети Мина” на 24 декмври 2016-а. 

През юни 2015-а голяма част от същите тези лекари, които се обявиха в негова защита, пък взривиха местния парламент със сълзи, нападки, заплахи и викове „Оставка” след избора на д-р Вальов за директор на КОЦ-а.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина