500 електрически камиона ще се произведат край Пловдив тази година

Актуално Градът Живот Зелен град Избори 2021 Новини

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов подкара електрическо камионче, произведено от завода на Милара в Тракия икономическа зона. Той повози министъра на  иновациите и растежа Даниел Лорер, а двамата останаха изключително доволни от начина, по който работи електрическото возило. „Това е бъдещето. Екологично, евтино и изключително лесно за управление”, възкликнаха двамата.

Камиончето на Милара става за търговия и всякакви други дейности в градска среда. Интерес към продукта на компанията има от цяла Европа и САЩ. Тази година ръководството на Милара планира да произведе 500 електрически камиона, а догодина да удвои бройката. Ще инвестира и в нова фабрика, както и изграждане на 1 мегаватова соларна система, за да произвежда електромобилите си изцяло със зелена енергия.

„Миналия октомври взехме сертификат и вече можем да произвеждаме и продаваме електрическите си камиони в цяла Европа. Те са със 600 килограма товароносимост и с две опции за батерии, за по-малък и по-дълъг пробег.  Цената варира от 20 до 26 хиляди евро. Близо 30  общини вече са наши клиенти. Например Раковски ползва електрически камион за социален патронаж. Стават и за общински дружества за паркове и градини. Интерес има и от Община Пловдив”, разказа Мирослав Макавеев, изпълнителен директор на Милара.

Споделете ни във:

1 thought on “500 електрически камиона ще се произведат край Пловдив тази година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.