30 нови случая на заразени с коронавирус, 142 са регистрираните болни у нас

Актуално Новини
Венцислав Мутафчийски

142 са регистрираните с коронавирус у нас, като 30 са новите случаи, разбра се от сутрешния брифинг във ВМА на председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„142 са вече случаите в България, от които трима пациенти са починали. В Плевен първите двама, които бяга установени, вече са с отрицателни проби, т. е. имаме вече трима излекувани в България. Имаме разширяване на градовете с хора, дали положителни проби. Добрич има вече 4 случая, а Шумен – един. В Добрич това са контактни лица, които са поставени в домашни условия, а в Шумен е пациент, който е постъпил за лечение в Инфекциозното отделение с грипоподобна симптоматика и неговият епидемичен път е от Банско“, каза ген. Мутафчийски.

„84 са мъжете, а 58 са жените. Средната възраст е 42 години. Най-младият заразен е на 4 години, а най-възрастният е на 81 години“, допълни Мутафчийски.

 

Споделете ни във:

6 thoughts on “30 нови случая на заразени с коронавирус, 142 са регистрираните болни у нас

  1. Не е чесно да се затварят всички обласни градове трябва само тези които са най пострадали щото хората които живеят на квартира си патят най много заради депутатите си пати обикноветнния гражданин . Не е чесно не е справедливо !

  2. Изкам си парите от винвтката и от данъка 400 лева и 100 за винетка щом немога да патувам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.