АктуалноЖивотЗабавление

Родителски дневници за виртуално обучение: Ден V-ти

Една сутрин в извънредно положение

Алармата на телефона звъни в 7.30, навита за този час от Дете N1. Дете N1, може би е по-удачно да се нарече Пубер N1, защото е на 13,5 години и е в седми клас, но от гледната точка на собствената му майка, то все още е дете (и най-вероятно ще си остане такова до 135 години). И така, Дете N1 скача с ентусиазъм и започва да се подготвя за онлайн училище: миене на ръце – 30 секунди, миене на зъби – още толкова, дезинфектант за ръце… дезинфектант за зъби?!? “Ай, ще пропусна”… Обличане!? …”Ъъъъ, ще си сложа само един по-приличен суитшърт върху пижамата и евентуално ще се среша! Дай да сгъна един сандвич… то пък с кво да го направя тоя сандвич?! …ще ударя само една филия, колкото да не е без нищо!”

Така, училището може да започне! Дете N1 инсталира лаптопа на масата във всекидневната, в която на дивана блажено спи баща му. “Спи” е доста постно казано. Спи така, че и съседите в най-отдалечения вход си мислят, че протича поредното учение на въздушните сили от поне 3 континента цузамен. В този момент Дете N1 осъзнава, че “сънят” на баща му най-вероятно ще заглуши безапелативно образователния канал БНТ2 , Уча се, Школо, Гугъл Класруум, ДжиСюит и останалите платформи, в които му предстои да се обучава през днешния ден и започва акция “Събуди се”! След сложна комбинация от сугестопедични и физически методи, акцията води до почти успешен финал.

В 8.00 бащата е събуден! Става! Мести се при майката в спалнята и…започва апокалипсисът! Майката се опитва да спи още 10 минути, но започва да сънува, че до нея лежи уголемен вариант на covid19 и ужасена се буди, плувнала в пот. Веднага се мести в детската стая, където Дете N2 ( също трудно се класифицира като “дете” за своите почти 18 години) вече също УЖ е отишло на училище и има час по биология. В частта на урока за генотиповете, майката се намърдва в леглото на “ученика”, без да осъзнава, че Дете N2 има видео урок и още 20 човека засичат пижамения аутфит, небоядисаната коса и окапалите мигли…Дете N2 е в потрес и мигновено сменя местоположението на лаптопа.

В това време връхлита Дете N1 да търси гири и подходящо за коремни преси одеало заради започващия онлайн час по физическо… гири не намира, но започва неистово да търчи на място за загрявка както е инструктирано от учителя…, следва скачане на въже (колан от халат) и коремни преси на току-що изпран чаршаф…Майката продължава да се опитва да спи. За щастие идва междучасие и Дете N1 отива да си вземе душ, омаломощено и нещастно, защото е установило, че само то и учителят са присъствали в часа по физическо възпитание….След 10 минути започва часът по литература за Дете N1, което го прекарва по хавлия пред телевизора (преподават урока по БНТ2 )и часът по физическо за Дете N2, което решава да го реализира в леглото и настоятелно избутва майката, която така или иначе вече отдавна е загубила надежда за повече сън в условията на извънредно положение.

Следва продължение

Автор: Лена

Родителски дневници за виртуално обучение: Ден III-ти

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Въпреки веселото звучене…всеки следващ ден прибавя нови 100% към натрупалия се идиотизъм…а жертвите му са белязани за цял живот…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина