30 месеца е срокът за изпълнение на проекта за Гладно поле

Актуално Градът Изпод тепето Новини
проект Гладно поле

30 месеца е срокът за изпълнение на проекта за реконструкцията на зоната около Гладно поле, която официално стартира днес със символична първа копка край северното платно на бул. „Санкт Петербург”. Багерите влязоха на ул. „Лев Толстой”, половината от която вече е разкопана.

„Вярвам, че строителите ще изпълнят дейностите в срок”, каза преди първата копка кметът Здравко Димитров.

Реализацията на проекта по ОП „Региони в растеж” допълнително ще затрудни трафика в града. Ситуацията ще се усложни още повече със работата по пробива под Централна гара, която всеки момент се очаква да започне.

„Няма как да няма неудобство. Използвам случая да се извиня на гражданите на Пловдив, но ако искаме нещо да се случи няма как да няма неудобство. Уверявам хората, че няма да има ремонти за две, три или четири години, а всичко ще бъде изпълнено във възможно най-краткия срок. Винаги следим строителите, молим ги да действат по-бързо, съкращаваме графиците”, каза Здравко Димитров.

Проектът е разделен на три етапа за рехабилитация на улично платно, нови тротоари, озеленяване, осветление. Първата обособена позиция е на стойност 3,2 млн. лв. и включва изграждане на улична мрежа с благоустрояване и паркиране, подземна инфраструктура и зелена зона за широко обществено ползване на булевард „Санкт Петербург“, улица „Тодор Гатев“, а срокът на изпълнение е 180 работни дни. Втората обособена позиция е реконструкция на ул. „Лев Толстой“ от ул. „Ген. Радко Димитриев“, на стойност 1,7 млн. лв., срокът за изпълнение е 120 работни дни. Третата позиция е рехабилитация на съществуващата улица „ Богомил“ от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Радко Димитриев“ от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“. Стойността е 6,4 млн. лв., а срокът за изпълнение е 177 дни.

На обектите вече се работи, надяваме се в най-кратки срокове и с малко повече търпение тази част на район „Източен“ да бъде напълно обновена и да използваме добре изградена и нова инфраструктура тук и в целия град“, посочи заместник-кметът Пламен Райчев по време на пресконференцията, която се проведе по-рано днес.

По думите му се планира поетапно строителство, но обектите, които трябва да се реализират са доста, а има и съответните срокове за изпълнение и усвояване на средствата от оперативните програми.

Не става ясно как ще бъде реализирана идеята за превръщане на Гладно поле във втори градски център, тъй като военните имоти все още не са прехвърлени от Министерството на отбраната на общината.

Споделете ни във:

2 thoughts on “30 месеца е срокът за изпълнение на проекта за Гладно поле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.