3 нови места в Капана

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини
Lost in Plovdiv на разходка из малките улички, в търсене на интересните заведения, които отвориха врати през пролетта на 2021

Особено след многобройните почивни дни, в квартала на творческите индустрии се усети истинско оживление и пред всяка врата се виеше голяма опашка желаещи да опитат вкусотиите, които десетките заведения предлагат на пловдивчани и гостите на града. Нямаше как да не забележим и няколко нови и интересни концепции, които правят Капана още по-пъстър и многообразен.

На мястото на сладоледеното магазинче Palloncino само преди три седмици се появи нещо не по-малко изкушаващо. Известната сладкарница от Асеновград Нико вече има своя обект и в центъра на Пловдив, предлагайки ни безброй сладки вкусотии. Започваме със сладоледа, от който обожаваме червеното кадифе и варианта с кекс парченца, а след това продължаваме с крема с маскарпоне в чашка и различните бонбони и тестени изделия. Перфектното място за наслада на душата, след като сте похапнали на обяд и вечеря, или пък за подслаждане между храненията.

Ако пък сте в настроение за нещо малко по-екзотично, задължително пробвайте Bubble Tea. Това е популярна азиатска напитка – микс от чай, прясно мляко, захар и черни топчета тапиока. Концепцията се заражда през 70-те години в Тайван. Оригиналният вариант е с черен чай с мляко и тапиока, но днес вече се предлага в много страни в най-различни вкусове и комбинации. Това буквално е чай, който се пие и…се яде, така че не пропускайте да го опитате на новата им локация. Препоръчваме варианта с матча лате и ягода, но гарантираме, че каквото и да изберете ще пробвате нещо интересно, което до неотдавна не беше познато в Града под тепетата.

Довършете разходка в LOST IN PLOVDIV

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.