АктуалноБългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеКриминале

29-годишни момчета спасиха живота на 11-годишно момиченце, паднало във вир над Карлово

Полицаи свалиха от висока скала двете му приятелки

Иво Дернев

Двама млади мъже на по 29 години са героите на деня от вчера. Момчетата извадиха паднало във вир 11-годишно момиченце и спасиха живота му. Инцидентът е станал по течението на Стара река над Карлово.

„Вчера вечерта е получен е сигнал инцидент паднало дете във водите. Изпратените на място двама полицейски служители са заварили две момчета, които полагат усилия и се борят за живота на детето, което преди това са извадили от водите. С помощта на полицейските служители възвръщат жизнените функции на момиченцето. След което то първо е било прегледано в болница в Карлово, а по-късно е транспортирано в УМБАЛ „Св. Георги”. Детето е добре, без травматични увреждания”, разказа пред журналисти директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Докато вървяло спасяването на 11-годишното момиченце на място се появила и майка му, който разкрила на служителите на реда, че с него е имало още две деца на 11 години. Те били някъде горе в Балкана. 40-минути по-късно ги открили на висока скала. Свалили са ги и са ги завели при родителите им.

„Двете момчета от Карлово са извършили изключително доблестна и достойна за уважение постъпка. Те са герои и ще бъдат наградени като такива, вероятно още утре в Карлово”, допълни старши комисар Илков.

Спасителите са били на излет заедно с 25-годишните си приятелки, когато видели във водите на Стара река да плува детска раничка. Тръгнали нагоре по течението и намерили давещото се дете. Единият от младите мъже скочил във вира и го извадил от водата, а другият започнал да възстановява жизнените му функции. В това време приятелките им подали сигнал на 112.

„Пътеката е твърде екстремна, а деца тръгват по нея, за да си правят опасни селфита. В конкретния случай нито едно от момиченцата не е казало, че това е причината да бъдат там, но присъствието им на това място е факт. След като приятелката им е паднала във водата, другите две деца са се уплашили и са тръгнали нагоре по пътеката, докато са звънели на родителите си”, каза на финал старши комисар Илков.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина