АктуалноГрадътЖивот

20 000 $ от Лайънс за пострадалите карловски села

С отпуснатите средства са закупени багери, челни товарачи и малки двуосни самосвали

С 20 000 $ от Международната Лайънс организация LCIF ще бъдат подпомогнати пострадалите от наводненията карловски села. След бедствието, което връхлетя селата Богдан, Каравелово и Слатина, Асоциацията на Лайънс клубовете в България е поискала от фондацията към световната организация грант, с който да бъдат подкрепени възстановителните работи по отстраняване на наносите и отпадъците от наводнението. 

„Днес осигурената от нас малка техника – багери тип „Бобкат“, челни товарачи и малки двуосни самосвали, потегли към Каравелово, едно от най-потърпевшите от стихията села. Надяваме се да бъдем от помощ на бедстващото население и да допринесем за изчистването на селото, за да се върнат жителите му към нормално ежедневие“, заяви дистрикт управителят Асоциацията на Лайънс клубовете в България Дорина Дечева.

След координация с Кризисния щаб на Община Карлово се оказало, че има най-голяма нужда точно от този вид техника, за да може да се почистят дворовете, където на този етап това се прави на ръка и е изключително трудоемко. На места наносите стигали до метър и половина.

Фондацията на Лайънс интернешънъл LCIF предоставя средства, постъпили от дарения за грантове за спешни  случаи при природни бедствия, за подкрепа на страдащи и  бежанци от войни и конфликти, за дейности, свързани с борба с глада, диабета, тумори в детска възраст, за опазване на зрението, както и за околната среда.

„Гранта за възстановяване от бедствия, който ще оползотворим в карловските села, е поредният, който Асоциацията на Лайънс клубовете в България получава от LCIF . До момента сме получавали и оказали помощ в борбата с Ковид 19, подкрепяли сме бежанци с храни, медикаменти и предмети от първа необходимост“, поясни Дорина Дечева.

Тя отправя призив към всички, които искат да се включат като доброволци и да помогнат на Лайънс членовете. Сборният пункт е пред кметството на село Каравелово на 22.09.2022 в 10.30 часа. Участниците ще помогнат за допълнителното разчистване на дворовете на пострадалите домове с малката техника. Следващата акция е в събота – 24.09.2022 – 10.30 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина