АктуалноНовиниСъдТемида

Шест дела в съда против пробива под на Централна гара

В Административен съд – Пловдив са образувани шест дела по жалби срещу Решение № 351 по Протокол № 16/27.09.2018г. на Общински съвет Пловдив, с което се Одобрява проект за изменение на ПУП – ПУР „Комуникационно-транспортен пробив под ж.п. ареал на Централна гара – Пловдив, свързващ бул. „Васил Априлов“ и бул. „Македония“ към „Проект „Рехабилитация на железопътен участък Пловдив – Бургас – фаза 2“, Проект 1: Развитие на железопътен възел Пловдив“, Участък № 11 Централна гара – Пловдив, съобщиха от съда.

Припомняме, че става дума за така наречения „пробив под Централна гара“. По наша информация жители на район „Южен“ обжалват решението, тъй като НКЖИ и общинската управа ги изправят пред реална опасност да не могат да стигнат до работните си места и домовете си.

От друга страна НКЖИ и Общината твърдят, че движението по бул. „Христо Ботев” и колелото на Гарата няма да бъде спирано в нито един момент от реализирането на проекта, който е на стойност 45 000 000 лева.

На този етап делата са на различна фаза, уточниха от Административен съд – Пловдив. Едно от тях е прекратено, поради неизпълнение на указания за внасяне на държавна такса от страна на жалбоподателите, като определението не е обжалвано и е влязло в сила.

По останалите дела, които са насрочени за разглеждане в открити съдебни заседания за месеците март и април, съдът е определил предмета на оспорване с определения, които подлежат на обжалване пред Върховен административен съд на Република България. Правото си на жалба са упражнили жалбоподателите по административни дела № 201/2019г., и № 203/2019г., като същите са изпратени за произнасяне от Върховния административен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Пловдив се управлява от некадърници не от вчера, не от клептокрацията на крадливия мамин ИМПЕРИАЛист инджинеринг Иб. Тотев, а още от Куршум Хан и от Марково Тепе направено на скъпоценни павета за радост на сегашните асфалтаджийски мафиоти. Безброй примери да не ги изброяваме, всеки ги знае.

    Подлези?

    Големият джумбуш ПРЕДСТОИ НА ГАРАТА, където ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА щели да прокарват трафика от Града към Кючука, сякаш са кьорави, че мижавото пешеходно подлезче обслужващо пътниците и коловозите се наводнява при всеки дъждец.

    Срам и ПОЗОР за ЕСК2019, кмете! (Бил предупредил, милият, че ремонтът под Пощата нямало да предотврати наводнения, там била друга далаве… пардон, “идеята” за милионите! Да оставим, че стари кореняци пловдивчани помнят дали изобщо беше потребен такъв идиотски подлез без развръзки, унищожил площад ХанКрум с Окръжието, както и ОтецПаисий която беше транспортен гръбнак).

    Да оставим, че “търговия” на дребно В ПОДЛЕЗ е идиотизъм: аз оттам игла няма да купя, ако се наканя да сляза то е за да прекося набързо и безопасно.

    Да оставим, че “трафик” в провинциален БГстан няма плашещ, то и в Бруклин никой не копае за пешеходно прекосяване. Софиянци даже зазидаха големи оформени подземия срещу Транспортна Болница, понеже са само БЕЛЯ РАБОТА, мръсотия и престъпления.

    НО НА ГАРАТА “ПОДОБРЯВАНЕТО” ЩЕ БЪДЕ МАЩАБНО И ЗА ПОКОЛЕНИЯ, ТАМ ЦЯЛА ЦЕНТРАЛНА ЗОНА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОХОДИМА ЗА ПЕШЕХОДЦИ, ПЕНСИОНЕРИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗАРАДИ СТРАХОВИТИТЕ ДУПКИ, ИЗКОПИ, РАМПИ, СТЪЛБИЩА, ПИКАЛНИЦИ . . . ЕЛЕГАНЦИЯ ФРАНЦИЯ.

    Китайците половин Африка прекосиха високо над жирафите с леки метални премоствания за железници и автотрафик – без да завземват никакви територии и квадратури. Мъдрите нашенски БУТАЧИ щели да събарят Бетонния мост оти скоростните (?!?) влаци искали височина; ами будала, тогава що не свалиш РЕЛСИТЕ по-ниско, доколкото трябва; а и никакви “скорости” през “малка гара Пловдив” няма нужда да ни пробутвате.

    БДЖ, на пръсти в Града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина