АктуалноБългарияЕвалаНовини

Ученичка от Френската гимназия спечели европейска и световна титла на олимпиада по китайски език

Огромен успех за България, извоюван от Лора Тоскова, ученичка от XII-ти  клас на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“ – град Пловдив

Възпитаничката на ФЕГ спечели правото на едногодишна стипендия за обучение в Китай

Лора е ученичка от китайската паралелка на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“. В началото на октомври тя замина за Китай за участие в заключителния етап на Международното състезание „Китайски езиков мост“, след като през месец април бе избрана да представи страната ни. Това е най- престижното състезание по китайски език, което се предава по националната телевизия на Китайска народна телевизия. То се проведе в град Кунмин, провинция Юнан и в него взеха участие над 300 състезатели от 99 държави от всички континенти. Лора изпревари претендентите от 34 европейски държави и зае призовата позиция – първа в Европа.

Милиони зрители станаха свидетели на различните кръгове, в които участниците говориха на традиционен китайски език, представяха таланти и отговаряха на въпроси от различни области като литература, география, история и култура на Китай.

На 22 октомври се състоя финалът на състезанието между победителите от различните континенти: България, Северна Корея, Камерун, САЩ и Австралия.

Европейската победителка Лора Тоскова се класира на второ място в света. Тя впечатли журито с езиковите си умения, знанията си за Китай и танците, които бяха част от репертоара ѝ. Възпитаничката на ФЕГ спечели правото на едногодишна стипендия за обучение в Китай.

Училищната общност на ФЕГ се гордее с изключителното постижение на Лора. Учениците и учителите ѝ очакват с нетърпение нейното завръщане, поздравяват я и ѝ пожелават много бъдещи победи по пътя на реализацията ѝ.

Очаквайте подробности от посрещането на Лора в училището.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина