АктуалноГрадътЖивотЗабавление

Тотев за airplovdiv: Не може данните от една станция, която струва шестцифрено число, да се сравняват с такава за 20-30 лева

Той посъветва анализите от двете системи да бъдат сравнявани

Евлоги Георгиев

Данните от независимата гражданска система за измерването чистота на въздуха станаха повод за коментар от страна на кмета Иван Тотев след днешната сесия, на която стана ясно, че общината е готова да приема заявка за подмяна на битови уреди за отопление. Градоначалникът заяви, че пловдивчани трябва да имат едно наум, докато гледат данните от airplovdiv, тъй като често те не съответстват с тези от станциите на РИОСВ. И посъветва двата анализа да бъдат сравнявани, тъй като частните станции може да бъдат повлияни от други фактори. Като например съседа на долния етаж, който пържи риба.

Когато видите анализа от airplovdiv и когато видите анализа на станциите на регионалната инспекция, много често данните се различават. Това трябва да ни е като червена лампа дали винаги можем да се доверяваме на едни данни, без да гледаме реалните данни от станциите на РИОСВ, които са истинските и единствени сертифицирани. Не може данните от една станция, която струва шестцифрено число, да се сравняват със станция, която струва 20-30 лева. Винаги трябва да се прави този анализ. Защото някой път данните съвпадат, но някой път разликите са убийствени. Преди няколко дни станциите на общината бяха категорично в нормите, всичко зелено, а airplovdiv свети отвсякъде в червено. Няма как да стане.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Явно всички дружно са опнали тиганите да пържат риба под датчиците а пък то навсякъде другади духало чист планинки вятър.
    Изобщо не е нужно да има и 1 датчик, за да се каже че въздуха в Пловдив е зле. Само като се влезе и се усети миризмата и се види мъглата ти става ясно, че въздуха е кристален – от толкова кристали, че чак мъгла става и мирише.
    Дишайте дълбоко г-н Тотев.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина