АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

„Тези хора са мои спасители! Благодаря им!“

Осем екипа с униформени служители от районното в Карлово обходиха 60 самотно живеещи хора и им помогнаха

„Тези хора са мои спасители! Благодаря им!“, каза през сълзи 53- годишният Ганчо от Карлово, който е прикован към инвалидната количка и е диабетик. Осем екипа с униформени служители от районното в Карлово обходиха 60 самотно живеещи хора и им помогнаха, като в условията на карантина ги снабдиха с лекарства и храна от първа необходимост, за да не напускат домовете си.

Полицаи помогнаха и на Донка Китанова на 75 г. от село Певците. Тя се грижи се за своята 96 годишна майка, а децата й са в Англия и Италия.

8 полицейски екипа на РУ Карлово и два екипа на жандармерията са извършили обход и проверка в домовете на 60 самотно живущи възрастни хора в нужда и са провели беседи с тях. Изготвени са 4 сигнални писма до други институции за специфични техни нужди. Над 10 от самотно живеещите жители на територията на Карлово са заявили необходимост от закупуване и снабдяване с лекарства и храна от първа необходимост. След направените заявки, служителите на районното управление ще ги доставят до домовете на възрастните хора.

Полицията в региона следи дали се спазват хигиенно – санитарните норми и режима на достъп до отворените аптеки, дрогерии и хипермаркети. Проверяват се централните градски части, парковете на открито в които се събират хора, детските площадки на открито, както и ромските махали. На територията на районното управление има 14 лица под карантина, но въпреки това в първите дни на препоръката към гражданите да не напускат жилищата , полицейските служители не са констатирали нарушени. От РУ ще продължават да следят за спазването на обществения ред и въведените забрани.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина