АктуалноГласовеКултураМненияНовини

Съпругата на италианския министър на културата: Италианците се обединиха около Матера, българите около Пловдив – не

Недовършени проекти има и в Матера, не само в Пловдив, пише във фейсбук Велева

Разочарован коментар във връзка с поведението на висшите управници в България написа Лучия Велева – пловдивчанка и съпруга на италианския министър на културата Алберто Бонисели. Тя коментира откриването на Пловдив 2019, на което не са присъствали нито министър председателя, нито президента. Пловдивчани се гордеят, но българите – народ с хилядолетна история, не се обедини да подкрепи инициатива, която може да издигне града на ново ниво, коментира тя.

Тя направи сравнение с откриването в Матера след няколко дни, където ще присъстват редица висши управници. Велева добави, че недовършени инфраструктурни проекти има не само в Пловдив, но и в Матера. Ето целият коментар на пловдивчанката:

Радостта на един народ – Пловдив ЕСК 2019 е факт … голяма част от пловдивчани се гордеят, че Пловдив ще бъде посещаван, обсъждан, обичан, обожаван, критикуван, отричан… ще бъде забелязан.

За съжаление откриването на Пловдив ЕСК (според едни върхът, според други провал) не успя да привлече нито един от висшите представители на властта. Вероятно считат че ЕСК е инициатива от местно значение… парите не минават през министерствата и няма какво да си губят времето. Народ с хилядолетна история не успя да се обедини и подкрепи инициатива, която може да допринесе България да се превърне в целогодишна дестинация за туризъм.

Неизбежно правя сравнение – на откриването Матера ЕСК на 19 януари 2019 ще присъстват президентът Матарела, премиерът Конте, двама министри… На откриването в Пловдив присъства единствено министър Банов, но някак по задължение. 

Италия съществува като държава само от 158 години! България от 1338 години! Италианците се славят като хора със силна принадлежност към мястото, в което са родени, а не към страната си. И въпреки това Матера ги обедини, за разлика от Пловдив 

P.S. Недовършени проекти и недобре изпълнени има и в Пловдив и Матера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Не мога да разбера, защо като се виждат очевидни кражби и некадърност трябва да се мълчи и да се ръкопляска, иначе си хейтър!? Я се събудете!

    1. Брат как ги решавате тези неща като още сме януари месец. Пловдив не е ЕСК за януари, а за годината. ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА трябва да изпълнят проектите и тем подобни глупости. Ние януари месец тръгваме да плюем и да казваме как нищо не е направено.

      1. На злобен човек, жаден за мъст и хранен от омраза, няма как да му обясниш, че има нещо повредено в него. Жалка картинка е цялата тая простотия, с която ни заляха, вместо да се гордеем с постигнатото.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина