АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Съдът отсече: 229 291 лв. без ДДС за отчуждаването на имотите пред кино Космос

Определението на административните магистрати е окончателно

Общината разчиства площадното пространство

 Пловдивският Административен съд промени размерът на сумата за отчуждаване на частните имоти пред кино Космос. С окончателно решение магистратите дадоха зелен светофар на процедурата, но промениха сумата, за която общината ще придобие собствеността върху парцела на площадното пространство. Съдът измени оспорената заповед, като определя равностойно парично обезщетение за отчуждавания имот в общ размер от 229 291 лева без ДДС, като приема, че изготвеният оценителски доклад и определеното въз основа на него равностойно парично обезщетение в рамките на административното производство са направени при неправилно прилагане на закона, е решението на Темида.

VІІІ състав на Административния съд се произнесе с решение по административно дело № 232/2019г., образувано по жалба на Ася К., Добрина Д., Дяко Д.,  Елена Д., Ваня Д., Таня С. и Илю Д. против заповедта на кмета, с която е отчужден поземления им имот на площадното пространство пред киното.  Определената от администрацията след изготвен оценителски сума за отчуждаването бе 148 730 без ДДС. Сега, след съдебното решение, от общината ще трябва да платят близо 80 хиляди лева повече.

Съдът  отхвърля жалбата, в частта й, с която е заявено искане за отмяна на оспорената заповед, в частта й, с която е наредено отчуждаването на процесния имот, като приема за установено наличието на влязъл в сила подробен устройствен план – план за улична регулация.

Съдебно определеното равностойно парично обезщетение се разпределя между седмината жалбоподатели съобразно притежаваните от тях идеални части от правото на собственост върху отчуждавания поземлен имот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина