АктуалноГласовеМненияНовини

Светослав Малинов: Русия претърпя голямо поражение с Македония, което в следващата година ще стане окончателно

Никой в Европа не може да развие убедена антиевропейска риторика след случилото се във Великобритания, каза в Пловдив евродепутатът

Ще има втори референдум на Острова, но ще го направи следващото поколение политици там, смята Малинов

Иво Дернев

„Ние, в европейския парламент, в главите си от седем месеца сме без Великобритания в съюза”, каза днес евродепутатът от ДСБ/Демократична България Светослав Малинов при среща с граждани в Пловдив. Представителят ни в ЕП разказа очакванията си за предстоящите европейски избори, за Брекзит отвътре и приобщаването на Република Северна Македония и другите балкански страни към семейството.

„На 29 март Великобритания трябва да напусне Европейския съюз без споразумение. Страната е в ситуация, в която сама се постави. За да не излязат от Съюза, трябва да се приеме нов закон. Без споразумение могат да настъпят доста неприятни неща. Тези, които от пет години са на Острова, нямат повод за притеснение, но другите, които са там по-отскоро, имат. Така или иначе обаче правата на гражданите са гарантирани и без сделка. Всички граждани на Европейския съюз ще имат равни права. При евентуална дискриминация за българи и румънци например, хората могат да търсят правата си по европейското законодателство”, разясни пред пловдивчани Светослав Малинов.

И подчерта, че заради трусовете около Брекзит няма никакво съмнение, че резултатите от предстоящите европейски избори ще бъдат отлични. „Събитията във Великобритания не вдъхновиха никого в Европа да тръгне по пътя на напускане на ЕС. Дори Марин Льо Пен промени тона. Никой в Европа не може да развие убедена антиевропейска риторика след случилото се във Великобритания. Затова и съм убеден, че ще имаме проевропейски бъдещ парламент, в който ще се работи за приобщаване на Балканите, за обща европейска армия, за европейска прокуратура”, подчерта Малинов.

На въпрос дали Великобритания може да остане в съюза той отговори: „Колкото Тереза Мей знае, толкова и аз знам. Ще има втори референдум, но ще го направи следващото поколение политици там”. Той смята, че референдумът ще е след години и ще е за ново присъединяване на Великобритания към ЕС, тъй като островитяните ще изпитват ограничения, каквито никога не са изпитвали. „Ако отидат на втори референдум сега, ще се стигне дори до физически конфликт между двете страни. Разделението на Острова е по-голямо от това тук след промените. Ако бъде обявен втори референдум ще се хвърлят камъни по улиците”, смята европейският ни депутат. Като не скри, че има теория, според която без Великобритания Европейския съюз ще се развива по-добре. „Те са се опитвали да блокират страшно много неща. Дори Еразмус. Сега мястото на 50-те британски депутати в Европейския парламент са запазени за Балканите”, допълни той.

„Русия претърпя голямо поражение с Македония, което в следващата година ще стане окончателно. Очаквам Северна Македония да стане част от НАТО още преди лятото. А до края на годината да стартират преговорите за членство. Такива са плановете. От тук нататък е въпрос на време новите политици в Сърбия да проумеят, че проруската политика е безсмислена”, каза по повод стъпките на западната ни съседка към Обединена Европа Светослав Малинов.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Четейки публикацията виждам някакви надежди в глобален мащаб и ми напомня миналото отлетяло светло бъдеще Какво ме топли мене НАТО или че Македония ще влезе аз изобщо нямам грандоманията на американците да воювам Българите трябва да се справим с примитивното и първично за да преминем към изграждане на интелекта си поне до предишно ниво със сигурност някои от нас живеят в паралелен свят

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина