АктуалноГрадътНовиниСъдТемида

Протестиращите в защита на парка в Кършияка дойдоха с жълти жилетки пред Административния съд

 ИК“Да спасим парка зад х-л Санкт Петербург“ внесе свои искания и доказателства по делото, образувано по жалба на собственика на терена срещу мълчалив отказ на кмета на Северен

Съдия Несторова отложи делото за септември, заради редица неуредици в жалбата и поиска още документи от двете страни

Таня Грозданова

Близо 20-тина представители на инициативния комитет  “Да спасим парка зад х-л Санкт Петербург“ дойдоха половин час по-рано пред сградата на Административния съд в Пловдив на ул.“Иван Вазов“. Хората бяха облечени в жълти жилетки с надписи „Защита парк“.

Тук сме, за да защитим парка и да наблюдаваме дали законите се спазват, заяви председателя на  ИК Асен Костов преди да влязат в съда.

Охраната на институцията първоначално заяви, че ще бъдат допуснати само 2-3 представители на протестиращите и журналисти, но по-късно в залата влязоха почти всички кършияклии.

Делото е образувано по жалба на Байрям Сали Солак от село Мулдава, който се води собственик на спорния зелен терен зад хотел „Санкт Петербург“ срещу мълчалив отказ на кмета на Северен Ральо Ралев за изграждане на временно съоръжение по чл. 55 от ЗУТ – паркинг с вход от улица „Полковник Дрангов“ по границата с парк-хотела.

Съдия Несторова отложи делото за септември, заради редица неуредици в жалбата и поиска още документи от двете страни.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина