АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Приеха Бюджет 2020 при огромно напрежение

Консултациите между групата на ГЕРБ и кмета Здравко Димитров  продължиха повече от предвиденото

Имаше идеи за прекратяване на сесията и определяне на дата за извънредна такава

След 4 часа дебати и прекъсване за политически конуслтации, бюджетът на Община Пловдив за настоящата година бе приет с 32 гласа „за“, 12 „против“ и един  „въздържал се“ (бел. авт.: независимия Костадин Гаров).

Това бе критичен момент за управлението на Здравко Димитров и крепкостта на мнозинството в Об С. Консултациите на групата на управляващото мнозинство продължиха 45 минути – с половин час повече от предвиденото.

Припомняме, че бе поисканата 15-минутна почивка от председателя на групата на ГЕРБ в Об С Йордан Иванов, след като вносителя на бюджета не пожела да приеме направените предложения на съпартийците за допълнителни 3,5 млн.лв. за районните кметове.

На срещата с групата съветници бяха всички райкметове, Зико и ресорният му заместник Илия Кирчев.

След приключване на срещата се наложи председателят на местния парламент Александър Държиков Държиков да удължи сесията с два часа, като имаше дори идеи за прекратяването ѝ и определяне на дата за извънредна.

Кирчев в крайна сметка прие предложенията на групата на ГЕРБ и бюджетът мина.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина