АктуалноГласовеГрадътЗдравеИзбориМненияНовиниПУЛС

Бюджет 2020 на ръба, ГЕРБ може да не го подкрепи

Критичен момент за управлението на Здравко Димитров и крепкостта на мнозинството в Об С

Причината за високото напрежение е отказът на зам.-кмета Илия Кирчев да приеме предложенията на групата на ГЕРБ

Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив поиска 15-минутна почивка, за да проведе консултации по между си дали да подкрепи Бюджет 2020, или да гласува „против“ финансовата рамка на града, предложена от кмета на същата партия Здравко Димитров и управленския му екип.

Причината за високото напрежение е отказът на зам.-кмета Илия Кирчев да приеме предложенията на групата на управляващите за осигуряване на допълнителни 3,5 млн. лв. за районните кметове, с които те да реализират текущи проекти.

„В този вид няма как да приема тези предложения, защото няма откъде да дойде този ресурс. Можем обаче, да впишем към предложението „до налично финансиране“. Така отговори ресорният зам.-кмет на въпрос на председателя на групата Йордан Илиев дали ще приеме предложенията на ГЕРБ, след вече тричасовия дебат в пленарна зала на местния парламент.

Групата на ГЕРБ се оттегли на съвещание и в момента се решава дали да членовете ѝ да подкрепят финансовата рамка на града или – не.

В следващите 15 мин ще стане ясно дали най-важния документ за града ще бъде одобрен с гласовете на мнозинството.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина