АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Полицията няма думата за блокирането на трафика в града по откриването на Европейска столица на културата

Шефът на Областната дирекция на МВР: Можем само да изкажем становище и да окажем съдействие

Таня Грозданова

Затварянето на централния булевард за две седмици  за органите на МВР в Пловдив не е най-доброто решение. Това стана ясно от коментар на директора на ОД на МВР – Пловдив  Атанас Илков.

На питането „как гледа полицията на затварянето на централния булевард „Цар Борис III Обединител“  за 20 дни, при положение че има и други булеварди, които са в ремонт, включително и тунела под пощата“, комисар Илков заяви, че този въпрос е много болезнен за органите на МВР.

„По-принцип ние имаме функцията да дадем становище, но основното решение си го взима общината. Най-ощетени са нашите служители, тези хора ще висят на минусови температури дни и нощи затова, че някои неща не се съгласуват предварително с нас и не се съобразяват с нашето становище! То не е толкова миродавно за затварянето на един булевард в едно с такова мащабно мероприятие,“ коментира шефът на полицията под тепетата.

Дори и да не са съгласни с някои от решенията относно организацията на движението, експертите на „Пътна полиция“ нямат последната дума, тоест нямат право на „вето“ върху решенията на общинската управа, обясни неофициално той.

По думите му в момента ОД на МВР създава своята организация по откриващото събитие, която е много крупна. Ще изисква много сили и много средства, с участието на много ведомства. Те ще бъдат организирани в щабове с общи документи.

„Трябва да се гарантира на първо място обществения ред и сигурност на гражданите, на второ място – безопасното придвижване на автомобили и на гости и всичко останало, което  е свързано със самото откриване на ЕСК. Това едно изключително мащабно мероприятие. Мястото и дата ги знаем всички, за това ще има специален брифинг, на който ще изнесем подробности. В контакт сме с всички институции общината, фирмата която организира това мероприятие, охранителните фирми също ще са организирани в известна степен с обезпечаване на сигурността.“

Целият ресурс на пловдивската дирекция на МВР е впрегнат  за осигуряване на максимално добра организация за тържествата по откриването на Европейската столица на културата, заяви директорът на полицията старши комисар Атанас Илков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина