АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Подписът на арх. Ахрянов седи под ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”

Архитектурната гилдия разбра от медиите за назначаването на новия главен архитект на Пловдив

Арх. Димитър Ахрянов не издържа на изискванията на последния конкурс за главен архитект

Известен е сред колегите си като архитекта на Николай Пловдивски, част е от Епархийския съвет

Иво Дернев

Подписът на новоназначения главен архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов седи под проекта за ПУП-а, заради който събориха тютюневия склад на „Одрин 8”, научи Под тепето. Към онзи момент той е бил част от голямо проектантско бюро, но именно той е човекът, който е подписал чертежите в ключовия документ, отключил в последствия всички драматични събития около паметника на културата.

Влизането на арх. Ахрянов в управленския екип на община Пловдив е най- дискусионната новина от кметството днес. Въпреки изявленията на Здравко Димитров за отваряне на диалога към всички браншови организации и съсловия, местната организация на Камарата на архитектите научи от медиите за директното назначаване Димитър Ахрянов за главен архитект на Пловдив.

Колегите му са озадачени от това, че той поема поста без конкурс. Още повече, че той се яви на последния конкурс за тази позиция в администрацията, но не я получи, тъй като не отговори  на изискванията. От КАБ не са убедени, че той може да бъде преместен автоматично от поста главен архитект на Карлово на поста главен архитект на Пловдив без конкурс, както е законовото изискване. Администрацията в момента използва вратичка от Закона за държавния служител, според който ако двете места са еднакви по длъжност, това е възможно. Но пък не става ясно дали изискванията за главен архитект на Карлово се препокриват с тези за главен архитект на Пловдив.

В архитектурната гилдия в града арх. Димитър Ахрянов е известен още и с близостта си с Николай Пловдивски. Неслучайно негови колеги го наричат „архитекта на митрополита”. Той е проектант на новия храм в Тракия, както и на куп други проекти на епархията, някои от тях и в манастирите около Пловдив, сред които и Кукленския, претърпял огромни преустройства. Освен това арх. Димитър Ахрянов е част от Епархийския съвет.

Известен е още и с близките си отношения с общинският съветник от „Кауза Пловдив” и друг неуспял в конкурса за главен архитект- Цветелин Цоневски. Двамата дори са работили заедно по общ проект- хотела и конната база в Житница.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

50 коментари

  1. Оставете човека да работи. Има ясна визия за Пловдив. Здравко Димитров иска града да расте в широчина, а не във височина. Щом е против презастояването аз му се възхижавам.

  2. Радко Тодоров – той направи проекта и много се гордее с него. Този само му го е подпечатал, защото го е принудил. Принудил го е, защото му е бил шев. Тоя хармалийския архитект, пак е искал да прави ОАЗИС на центъра.

  3. Хора, вий идвахте срещу ми!
    Как стъпвахте! Аз бях готов!
    Готов бях за живота и думи –
    узрял за вашата любов…
    Срещу ми – с някакво метежно
    мълчание, с камбанен звън…
    Как страшно светеха – и нежно –
    гърдите ви от сол и сън!
    Как остро в гърлото ми – мощно –
    трептеше крехкият ви смях!
    Със всяка фибра – денонощно
    ви любех, страдах и живях!
    И бягах аз в нощта, разбила
    лицата ви – но всеки дъжд
    ви блъскаше със страшна сила
    в живота ми на странстващ…………… мъх
    Обичам ви – и в нощи тъмни,
    и в светли дни, обичам аз
    ръцете ви, бедрата стръмни –
    тревистия ви тъмен глас!
    Докрай – през всичките сезони
    и възрасти… Ах, как блестят
    коремите ви – златни брони
    срещу самата моя смърт!
    И всичко – дрехи, нокти, бреме,
    прически, накити и срам,
    и страх, и смелост – дълго време
    съм бил моряк, войник и сам!
    О, страшен мъжки свят – и силен!
    Казармен, униформен свят!
    Метален, стъклен и мастилен…
    Умирам аз без вкус и цвят
    и викам яростно – спаси ме!
    И вий – коя? Не помня аз!
    Приемахте вий мойто име
    във своя милосърден глас!
    И моя страх… За да изтрая,
    вий бяхте и вода, и хляб!
    Мълчете – всичко ще призная –
    аз бях по-груб, по-лош, по-слаб –
    мъж винаги… Благодаря ви
    за всяка милост и живот!
    Живейте вий! Бъдете здрави!
    И хубави… Вървете вий
    докрай през всичките сезони
    и възрасти… И да блестят
    коремите ви – златни брони
    срещу смъртта на този свят!
    Мммъхчета, вий идвате срещу ми!
    Как стъпвате! Не съм готов…
    Забравям всичките си думи
    и онемявам от
    любов!

  4. Добре ли сте . Това е най точноя ПИЧ за главен архитект . Аз го познавам от три години и мога да кажа само хубави неща за него. Играли сме заедно на петанг и други дейности . Оставете Митко намира. Стига сте му говорили това онова . Трябва да му се възхищавате на успехите и да го вазххфълявате . Помня когато бяхме в Родопите над широка лъка и как той въздишаше в планината по нашенски. Престанете онанисти .

  5. Не е така. ЛОГИКАТА Ако аз не се ИЗТРОПАМ ще де изтропа някой друг е … .. ПОКЪРТИТЕЛНА. За това сте си създали ПРАВИЛА и НОРМИ, за да ги спазвате. Ако вие нямате това желание има си ОСВЕН ТОВА И КАМАРА. Която съблюдава( КОЯТО ТРЯБВА ДА СЪБЛЮДАВА) да си СПАЗВАТЕ най-ВАЖНОТО НЕЩО. ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ и ДА СИ НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТТА. И явно имате изключително лоши и користно написани „ПРАВИЛА“ , за да си позволявате подобни „ТЪЛКУВАНИЯ И обикновено мишкуване. НА КЕЛНЕРСКИЯ ПРИНЦИП “ АКО МИНЕ“. ТРЯБВА инвеститорите, които получават подобни „ОБЕЩАНИЯ“ да почнат да съдят АРХИТУТНИЦИТЕ. За пропуснати ползи и очерняне на ИМЕТО СИ. Защото съгласете се, че те РАЗЧИТАТ на уж експертно МНЕНИЕ, което не е експертно а си е БОЛЕСТ.: “ ДА ГОТОВО ШЕ СТАНЕ!“. НО на каква цена!!!!!
    Аз ЛИЧНО бих ОСЪДИЛ лицето тодоров!!!! За ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ, ЗА НЕКОМТЕНТНОСТ и КОРИСТ при поемане на НЕ РЕАЛНА и ПО СЪЩЕСТВО НЕ ВЪЗМОЖНА ПОРЪЧКА. Аз като лаик мога да си поискам и ТЕЛЕВИЗИОННА КУЛА. Някой с експертиза и с ДИПЛОМА на АРХИТЕКТ трябва да охлади налудничавия ми ентусиазъм. ТАКИВА СА ПРАКТИКИТЕ НА В ЕВРОПА. ИМА ПРАВИЛА има НОРМИ те се спазват. Който не ги спазва СЪД и ОТНЕМАНЕ на ЛИЦЕНЗА и баснословни обезщететния. Има цяло съсловие от адвокати, които чакат подобни некадърници да се ИЗТРОПАТ и с дългите ножове се почва ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ да РЕЖАТ. Докато ги ФАЛИРАТ.
    Оправете си КАМАРАТА ЗАКОНИТЕ и ПРАВИЛНИЦИТЕ и СИ НАПРАВЕТЕ ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ на ЗАКОНИТЕ. Зада спрете тази ОТВРАТИТЕЛНА ПРАКТИКА да СЕ ТЪЛКУВА И ЧЕТЕ кой както намери за добре. Въпроса е да вземете едни пари. И да изчезнете.
    В този случай дали е подходящ за поста главен архитект Човек, който е компрометиран, както с ТОЗИ ПУП така и с ЕДНО ОТЕЖНЯВАЩО съдружие, зависи от следното:
    До колко си е взел ПОУКА от сътвореното и после ЩЕТИТЕ КОИТО СА НАНЕСЛИ.?
    ДО колко влачи ЗАВИСИМОСТИ от това СЪДРУЖИЕ? Съгласете се, психопата тодоров, безпардонно може да почука на вратата му и да каже : “ Хайде сега като в доброто старо време да ми ПРОБУТАШ едно ПУП-че тука“. И за теб ще има, и за мен ще има.
    Как кмета ще погледне на тези ЗАВИСИМОСТИ на ТЕЗИ ДВАМА ГЛАВАНАЦИ?
    Дали кмета ще рискува да ПРОБВА да се ДОВЕРИ на подобен ЧОВЕК?
    Колко е известен и неизвестен НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Вече е МНОГО ИЗВЕСТЕН. НО С КАКВО?
    И въобще АРХИТУТНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ за подобни … ИЗМАМИ!!!! ДА ПЛАЩАТ СОЛЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЯ.

  6. Пак да обясним. Акоминвеститорът искаше да реконструира тютюневия склад, щеше да подаде заявление за реконструкция. Целта му обаче е била да вдигне висока нова сграда – хотел уж Хилтън, а за това му е необходим нов ПУП със завишена етажност. Арх. Ахрянов към този момент е служител в офиса на Р. Тодоров, който се води проектант на хотела. Те работят заедно в сонхрон. Отговорността е на двамата, но най вече на Общината, която го допуска. Защото апетити всякакви, но някой трябва да защити обществения интерес и това са общинските служби. Ако Ахрянов и Тодоров бяха отказали това безобразие, все някой щеше да се полакоми за хонорара.

  7. По повод, ПУП-а. Всеки алчен ПОСТСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ измамник търси схема да открадне без да инвестира и стотинка в терени. Ако може да са в центъра на град, още по-добре. В този случай имаме префектно съчетание на един видиотен драскач от харманлийско ( лицето тодоров) и по горе споменатия индивид ( в лицето на инвеститора-синоним на рушител на нова българия). Като се съберат един ОБСЕСИВЕН нарцис психопат и един алчен запъртък на прехода се получват подобни резултати. НИКАКВО съобразяване с ОУП и височини предписани от съответните разпоредби, нито нужните отстояния от съседните сгради. Добре е дошло и неразбориите в тогавашния ИНСТИТУТ ПО ОПАЗВАНЕ на АРХИТЕКТУРНОТО НАСЛЕДСТВО. И резултата е НАЛИЦЕ. ПРОСТАК и ПСИХОПАТ АРХИТЕКТ равно на варварско унищожение на КЛЮЧОВИ СГРАДИ В ГРАДА. Доколкото адвокати по строително право писаха по този въпрос: „ВАЖНО е кой е допуснал това чудо да се гледа и одобри на експертен съвет в тогавашната ОБЩИНА по времето но другаря СЛАВЧО АТАНАСОВ“. Тогавашния експерт по градоустройство е бил някаква жена. Та явно тази дама с нужния СТИМУЛ е пробутала това чудо докато главния архитект е бил я болен я в отпуска. Нещата са повече от БАНАЛНИ но с грозни последици.
    В задачата се пита КАК така КАМАРАТА на ТЕЗИ архитекти не се самосезира, зада защити така наречените от архитектите “ ДОБРИ ПРАКТИКИ“ и като предупреждение да му отнемат на харманлийския ПСИХОПАТ и ПРОСТАК за една година разрешението за работа и печата. Независимо, че един идиот с такава патология едва ли това ще стресне. По скоро ще продаде майка си от колкото да спре да руши в името на дребни сумички. Типично в стил на ПРОСТИТУТКИТЕ по ПАЗАРДЖИШКО шосе. ГОЛЯМ ОБОРОТ дребни суми и местните ГЛАВАНАЦИ ги онождат. ДА е жив здрав да го Е…ът, да върви бизнеса пък другото ще се оправи.
    КАК да бъдат уважавани АРХИТЕКТИКЕ като ТЯХНАТА организиация търпи ПОДОБНИ БОКЛУЦИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина