АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Отделни чакални за пациенти с грипоподобни симптоми в Пловдив

Съобщиха от Областния кризисен щаб

Заради някои разминавания с указанията на Националния щаб, вече всеки кмет трябва да съгласува взетите решения с Областния щаб, преди да ги обяви от името на Общинския такъв

Медицинските заведения, при възможност, да отделят помещения за изчакване на хората с грипоподобни симптоми. Това решение е взето на днешното заседание на Областния кризисен щаб. Областният управител Дани Каназирева се обърна към управителите на болничните заведения в града с тази молба.

Стана ясно, че големите студия за красота затварят до второ нареждане. Малките фризьорски салони могат да работят само с един посетител, а по-големите с двама.

„Всеки кмет на населено място на територията на Пловдивска област е длъжен да съгласува взетите решения с Областния щаб, преди да бъдат приети от Общинските щабове, защото има случаи на противоречия с националните мерки,“ обяви Каназирева.

Тук може да проследите първата онлайн пресеконференцията, след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Служителите от IT-сектора да работят от къщи, при възможност, призова областният управител. В офисите да им се осигурява разстояние от два метра, апелира Каназирева към бизнеса.

Кол центрове да вземат мерки, за да работят с намален капацитет като посочат до какъв процент ще намалят работещите в офисите си , а останалите да работят в домашни условия.

Очаквайте още подробности по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Трябва да се сложат приспособени палатки отвън, за диагностициране и тестване, както го направиха в Италия. Защо ще вкарваш потелнциално болни в сграда с болни хора?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина