АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Ново кръгово край Труд и осветление до табелата на селото след 180 дни

Дадоха старт на изграждането на новия възел на пътя Пловдив- Карлово

Ново кръгово кръстовище преди Труд и осветление от магистрала Тракия до табелата на селото ще облекчи пътуващите в посока Карлово и обратно до няколко месеца. Днес бе направена първа копка на проекта за изграждане на нова пътна връзка край Пловдив. Все още вървят съгласувателните процедури, като строителството на обекта ще започне по същество в началото на май и трябва да приключи за 180 дни. Инвестицията идва от бюджета на АПИ и е на обща стойност 1,2 милиона лева, а средствата за осветлението ще бъдат осигури Община Пловдив. Проектът е важен, тъй като ще подобри безопасността при преминаване в тази натоварена точка. Освен това ще отвори нов пътен подстъп към село Строево и язовир Пясъчник.

Първата копка бе направена от кмета на община Марица Димитър Иванов, кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров. „Всеки един такъв обект е важен за областта. Отдавна го работим този проект заедно и е факт вече, че той се случва”, подчерта губернаторът.

„Това, което се случва днес, е важно, тъй като е знак за доброто сътрудничество между Пловдив и съседните общини Марица и Родопи. Трите общини ще направим така, че да не се усеща крайната граница на Пловдив, тъй като те живеят по един и същ начин и с един и същ ритъм.  Това е много важно, тъй като градът се разраства и преминава в другите общини по един много естествен начин. Пример е връзката със село Войводиново, която направихме- с нея не се усеща, че напускате града. Войводиново е по-близко до Пловдив от квартал Коматево дори.  Ние, трите общини, сме едно и тези междуобщински сътрудничества трябва да продължат”, заяви Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина