АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Новата детска площадка на Марица-Юг осъмна окичена с провокативни надписи

„Ще отсечете ли дърветата?“ и „НЯМА да допуснем!!!“

Те са напечатани на винил и закрепени със свински опашки на оградата

За пореден път някои се заиграват със страховете на хората, което е недопустимо, коментира пред Под тепето кметът на район „Централен“ Георги Стаменов

Голямата детска площадка в облагородената зона до реката на булевард „Марица-Юг“ осъмна окичена с провокативни надписи. Зоната е един от многобройните обекти от мащабния проект „Подобряване на градската среда в Община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Протестърските плакатчета са напечатани на винил и грижливо закрепени със свински опашки на шарената оградата и на тях пише: „Ще отсечете ли дърветата?“ и „НЯМА да допуснем!!!“.

Всъщност историята тръгва от една от големите пловдивски групи в социалната мрежа, където първо бе пусната партенката, показа репортерската ни проверка. Там е пуснато съобщение, че ще се строи върху чисто новата детска площадка и веднага в дискусията се заформи протестна вълна.

Само един поглед върху снимките и познаване на историята на зоната са достатъчни, за да се разбере, че това не е работа на група „инициативни младежи“, които са решили да си направят майтап, а подготвена провокация.

За пореден път някои се заиграват със страховете на хората, което е недопустимо, коментира пред Под тепето кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Той припомни, че теренът е 100% общинска собственост, а зоната е облагородена по европроект, който има изисквания за 5 години устойчивост и всяка година се прави мониторинг.

Върху облагороденото междублоково пространство на бул. „Марица-юг“ 146,148 и 150 е невъзможно каквото и до било застрояване, категоричен е той.

По думите му, разпространените агитационни материали целят да всеят смут сред хората. Той ги определи като поредната мръсна порция от подранилата негативна предизборна кампания за местните избори.

Акцията навява на аналогии на кампанията срещу санирането от преди години, когато плашеха хората как ще им отнемат апартаментите. Досега на никого не са взели санираното жилище, но това доведе до масово отказване за участие и огромно забавяне.

Свидетели сме на политически спекулации, много груби и нехигеннични, смята райкметът. Стаменов призова пловдивчани да не вярват на фалшиви новини и слухове. „Вратите на Централен са широко отворени за всеки един гражданин, който желае да получи информация. Хората могат да  пишат на  е-mail, във фейсбук и вайбър, администрацията се стреми да реагира на всеки сигнал,“ заключи той.

Южният бряг на реката се превръща в притегателно място за отмора, за което ви разказахме с фоторазходка. Вижте я ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Мдаааа… управляващите щато не знаят как да излезнят от положение, в което са се вщарали най-често от алчност , друг път от глупост, запяват # провокация от фалшиви новини

  2. Преди години Чомаков нареди да изсекат тополите покрай Марица, защото били вредни. После забрави за обещанието си да засади други дървета. Та хората се притесняват с основание.

  3. Доста провокативна статия, без автор и написана с неуважителен тон. Голяма част от изложеното вътре е невярна информация, дори снимките не показват цялостната „картина“. Защо са заснети само детските площадки, а частният имот между тях го няма заснет и представен в горенаписаното? Частният имот много ясно се отличава от останалата част, най-малкото не е озеленен след ремонта…

  4. Кой е списача на статията, защото не се е подписал? Не си е написал домашното – става дума за терен в съседство на площадката, който е частна собственост и с издадено разрешително за строеж.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина