АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

„Не ме докосвай” докосна провокативно Пловдив

Пълен салон в Лъки Дом на киното за премиерата на спечелилия „Златна мечка” филм с участието на Ирмена Чичикова

Иво Дернев

При препълнен салон в Лъки Дом на киното се състоя пловдивската премиера на филма „Не ме докосвай” снощи. Лентата, спечелила „Златна мечка” в Берлинале, наистина докосна публиката, по особен начин. Провокира я силно. Едни харесаха видяното. Други едва дочакаха надписите. Трети напуснаха салона преди тях. А четвърти бяха впечатлени от начина, по който филмът се гмурва в темите „интимност” и „сексуалност”.  „Историята предизвиква различни реакции и чувства. Влияе на всеки по различен начин”, обясниха организаторите на премиерата.

„Не ме докосвай” в Лъки Дом на киното бе представен от Ирмена Чичикова, която прави запомняща се роля в двучасовата творба, и режисьорът Адина Пинтилие.

„Филмът е резултат от дълъг изследователски процес. Работих с много смели хора, за да реализирам идеята си. Всички герои имаха свързаност с филма и имат желание да влязат в диалог с вас, публиката. Приемете тази покана и останете с нас до края на филма, за да продължим разговора”, каза преди прожекцията Адина Пинтилие. Зрителите чуха апела й и влязоха в диалог на тема „интимност” с кинаджиите след финалните надписи. Единици не издържаха на това дръзко пътуване към интимността и напуснаха салона преди края.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина