АктуалноМненияНовиниПод ножа

„Не и пред Под тепето!“ (ГАЛЕРИЯ)

Проф. Мариана Мурджева отказа обща снимка с другите трима кандидати за ректор на Медицинския университет

Изборите започнаха, новият ректор ще бъде избран чрез тайно гласуване от делегатите, а медиите отново не бяха допуснати

„Не и пред Под тепето!“. С тези думи проф. Мариана Мурджева отказа обща снима с другите трима кандидати за ректор на  Медицински университет – Пловдив тази сутрин, преди началото на общото отчетно-изборно събрание на ВУЗ-а. Минута преди това тя посочи репортерът на медията на един от разпоредителите в Аула Магна в сградата на Стоматологичния факултет, където се провежда форума, с цел да бъде изведен от залата.

Докато изчакваха старта на събранието останалите участници в надпреварата: деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев, проф. Илия Баташки, управлявал доскоро МВР болницата в София и изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов стояха заедно до първия ред и си говореха във видимо добро настроение. Единственият кандидат, който странеше, бе подкрепената от досегашния ректор проф. Стефан Костянев- проф. Мурджева.

Проф. Мурджева отказва обща снимка с другите кандидати с „Не и пред Под тепето!“

Професорите Бояджиев, Баташки и Джамбазов с желание застанаха един до друг, за да се снимат заедно в знак на феър плей, като изчакваха колегата си Мурджева, но тя отказа с думите „Не и пред Под тепето!“, въпреки, че други медии в залата нямаше. Реакцията й изненада и тримата нейни опоненти.

Студенти и преподаватели в днешния петък 13-ти трябва дадат своя глас за един от четиримата кандидати, като му определят вот на доверие да управлява ВУЗ-а в следващите 4 години.

Според член 13 от устава на Медицинския университет неговият ректор се избира чрез тайно гласуване от делегатите. След вота за ръководител на МУ ще се проведе ръчно броене на гласовете, докато за новия академичен съвет заявената подкрепа ще се отчете машинно.

Очакванията са за балотаж.

Докато екипът ни напускаше залата на форума, по стълбите бяхме пресрещнати от проф. Паскалев – бившият Ректор на МУ-Пловдив, който попита защо си тръгваме и не ни ли интересува какво ще се случи. След като му обяснихме, че журналистите не са добре дошли на общото събрание, той отвърна „Цял живот ги уча академиците, че към медиите трябва да си отворен и не мога да ги науча… Това си е!“. Така и не се разбра защо поредни избори в МУ са затворени за репортерите, които би следвало да предоставят на обществеността информация какво се случва по време на общото събрание на една от най-важните институции в града. Припомняме, че на събитието през 2015г., след като представителите на медиите бяха изгонени от залата, както тази година, тогавашният кандидат за втори мандат проф. Костянев посвети няколко минути от речта си пред делегатите, за да коментира Под тепето заради няколкото ни разследвания около дейността на ръководството.

Подробности от общото събрание и кой ще бъде новият Ректор на Медицински университет – Пловдив очаквайте късно днес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина