АктуалноБългарияНовиниПод небето

„Мила Родино“ в изпълнение на хор от Анкара изправи на крака публиката в Драмата

Н.Пр. Хюсеин Ергани: Приятелството между двата ни народа е по-силно от всякога

Държавния полифоничен хор на Турция изнесе тържествен концерт в Пловдивския театър по повод Националния празник на страната

Соня Попова

Генералното консулство на Република Турция в Пловдив беше домакин на официален прием и концерт по повод Националния празник на страната – 95 години от провъзгласяването на Турция за Република. Честването се състоя в Драматичен театър Пловдив. С изпълнение на турския и на българския държавни химни от Държавния полифоничен хор на Турция с диригент Бурак Онур Ердем започна тържествения концерт по повод 95-тата годишнина от провъзгласяването на южната ни съседка за република.

Невероятното изпълнение на чист български език на националния ни химн от турския полифоничен хор от Анкара изправи на крака с дълги аплаузи публиката в пълната голяма зала на театъра.

Генералният консул на Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани благодари на стотиците хора, пътували, за да празнуват заедно най-големия празник на южната ни съседка.

„Скъпи гости, благодаря ви за признателността и изминатия път, за да сте с нас днес. Тази година традиционният прием за Националния ни празник е придружен с тържествен концерт на Държавния полифоничен хор на Турция. Той изпълни по чудесен начин националните химни на двете държави, за което му благодаря.“

„5 млрд. долара е двустранният ни стокообмен миналата година. Целта ни е заедно да го увеличим на 10 млрд. евро. Големите проекти в Турция, включително новото летище в Истанбул, пряко благоприятстват и българската икономика…  Тази година направихме нови турски инвестиции в консулския ни окръг.

На приема бяха поканени депутати, областни управители, кметове, представители на местната власт, почетни консули, ректори на университети, бизнесмени, творци и приятели на Турция от консулския окръг на генералното консулство. Бяха получени много поздравителни адреси и цветя.

Репортаж от тържествения концерт и фотогалерия от приема, може да проследите в Капана.бг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина