АктуалноКултураНовини

Летим на легендарни изтребители и хеликоптери в Музея на авиацията

Виртуалната реалност ви очаква през НОЩ 2019

Ранният следобед на 17 юни 1979 г. е смутен от шум на необичайни вертолети на несъществуващото вече военно летище Пловдив – където днес се намира жилищния комплекс Тракия. Това е денят, когато първата четворка Ми-24 пристига в България. До 1986 г. броят ще нарасне на 44, от които шест все още остават на служба в родните ВВС.

Днес с помощта на VR (виртуална реалност) очила посетителите в Музея на авиацията край Крумово  ще „влязат“ в кабината на вертолетът – ветеран, който тази година навъртя 40 години вярна служба. В рамките на Нощта на музеите и галериите 2019 ще имат възможност да заемат мястото на пилотите, а като част от „екипажа” ще разгледат контролните табла и ще бъдат в ролята на стрелци.

Виртуалните военни пилоти могат да избират още между друг вертолет Ми-8 и един от най-емблематичните изтребители МиГ-21 Бис.

Военно формирование 54270 – Пловдив ще представи за достъп комплексна свързочна апаратна в експлоатация от 2018 г. Апаратната е в състояние да осигури в комуникационно отношение Щаб на вид въоръжена сила. Посетителите ще могат да видят работното място на ръководител бойно управление на авиацията, изграждане на видео и ай-пи телефония, ще бъдат демонстрирани цифрови и аналогови телефонни комуникации и предаване на видеоинформация в реално време. В демонстрацията участват полеви команден пункт (ПКП) на ЗИЛ 131 и комплексна свързочна апаратна за достъп (КСА-Д1) на КАМАЗ 4310 комплект с ремарке.

Малки и големи ще могат да се потопят в играта „Летец откривател, където ще научат повече за машините във външната експозиция на музея и техните елементи.

В традиционната атракция „Експонатите оживяват“ гостите ще могат да разберат какво е усещането да влезеш в кабините на самолет Л-29 и вертолет Ми-1.

Музеят на авиацията ви очаква на 13 Септември от 16:00 до 20:00 часа, за да се включите в програмата „Полети в НОЩ/Пловдив 2019“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина