АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Корнелия Нинова: Отношенията ни с Георги Гергов и градското ръководство на БСП са нормални и колегиални

Гледайки резултатите от последните местни избори, очевидно оценката за градското ръководство на партията не е отлична, каза председателят на Столетницата

„ Отношенията ни с Георги Гергов и градското ръководство на БСП са нормални и колегиални. Не сме говорили с него за предстоящите избори в БСП. Разговаряме с Георги, когато идва на пленуми на Националния съвет. Там се виждаме и си говорим нормално и колегиално. Извън това не сме говорили изобщо по други теми за партията”. Така Корнелия Нинова отговори на въпросите за комуникацията й с най-силния човек в БСП в Пловдив и областта Георги Гергов преди днешната дискусионна среща в хотел „Марица”.

Председателят на Столетницата подчерта, че от пловдивските социалисти зависи дали ще има смяна на ръководството в под тепетата.

„ Те сега трябва да си изберат своето градско ръководство, а след това и областно. Те решават. И тук нито формално по устав, нито неформално като действия, ще им се намесва някой”, заяви Нинова.

Тя се въздържа от критики към градското и областното ръководство на БСП.

„ Оценката на една партийна организация се дава по резултатите от изборите. Гледайки резултатите от последните местни избори, очевидно оценката не е отлична. Има какво да се работи по това пловдивската организация да бъде по-силна на следващите избори. Ако имам критики към настоящото градско и областно ръководство, ще ги кажа на тях. Не си позволявам никога публично пред медии да обсъждам такива въпроси, от уважение към членовете на БСП”, подчерта председателят на партията.

„ Очаквам днес да говорим за ситуацията в страната и оценка на членовете на БСП. Най-вече целта е да ги чуя тях и тяхната оценка за ситуацията в страната и организацията по отчетно-изборната кампания в БСП. Знаете, че в момента текат събрания, предстоят конференции. Това е много важен момент за партията поради две причини. Първо- защото веднъж на 4 години самите социалисти избират своите градски, областни и национални ръководства и в момента силата е в тях. Втората причина е, че за пръв път организираме пряк избор на председател. Затова е важен и този момент от отчетно-изборната кампания. Въведохме този принцип с новия устав и смятам, че е най-модерният и демократичен начин за избор на председател, но е предизвикателство пред цялата партия, защото го правим за първи път”, добави Корнелия Нинова.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина