АктуалноГрадътНовини

Никой не иска да управлява МБАЛ „Свети Мина“

ОбС прекратява конкурса за директор на Първа градска болница

Единственият кандидат, подал документи бил сегашният шеф д-р Странджев, но три дни по-късно ги оттеглил

Няма желаещи да ръководят съсипаната бивша Първа градска болница на Пловдив, която продължава да работи на магия, въпреки многобройните опити да бъде унищожена през последните години.

Припомняме, че никой не се яви на насрочения за 3 декември 2019-а година конкурс за управител на общинското лечебно заведение.  Напразно общинските съветници- членове  на  комисията очакваха кандидати за изслушване. В срок, в края на ноември м.г., подаде документи само сегашния управител на лечебното заведение д-р Генади Странджев. Три дни по-късно обаче той е оттеглил кандидатурата си.

Така се стига до предложение на ресорния зам.-кмет Илия Кирчев конкурсът да бъде прекратен. Решение трябва да вземе Общинския съвет на предстоящата сесия на 11 февруари.

Причината никой да не иска да оглави МБАЛ „Свети Мина“ е тежкото ѝ финансово състояние.

Топ кардиолог прави план за спасяването на Първа градска

Дълговете й надхвърлят 2 милиона лева. През последните няколко години са отпуснати над 5 милиона лева за финансовото й стабилизиране от общинската хазна.

Медици от бившата Първа градска болница в Пловдив излизат на протест

Припомняме, че заради ниските заплати и условията на труд лекари, медицински сестри и помощен персонал от болницата често излизаха на протести през миналия мандат, когато се взе решение МБАЛ „Св.Мина“ да се слее с „Св. Панталеймон“.

Отложиха решението за вливане на Първа градска болница във Втора за есента

Медиците от МБАЛ „Свети Мина“ протестират в дъжда

Много от работещите в болницата междувременно напуснаха.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. тотю инжинерина я съсипа, сега зику да я спаси, ама по- скоро ще я запалят като склада отзад и да се свършва, два три мега хотела да изникнат там и мутрите да се рахатясат

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина