АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Коледа в Капана на Малката главна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Туршия и греяна ракия са сред изкушенията от традиционната кухня

Емблематичният базар, който мнозина от нас свързваха с квартал Капана, за втори път се провежда на Малката главна, заключен в района между площад Римски стадион и Халите. Симпатичните шатри бяха поставени още в петъчния ден, но едва днес се изпълниха с пъстри сувенири и колоритни участници. Те ще бъдат на място от днес до края на седмицата (27.12) и за пореден път впечатляват с интересни предложения. Авторски сувенири, подаръци с каузи, томболи с награди, нови плочи и антикварни книги са находките на базара.

На щанда на мармота мистериозна кутия очаква един щастливец, закупил си от неустоимите шоколадови изкушения. Играта се провежда във Фейсбук страницата на бранда и ще продължи до края на базара. Коледна томбола ще намерите и на щанда на „Галерия 28“, на който може да изпробвате късмета си покрай празниците.

Не липсват и благотворни каузи, като тази на възпитаниците на Езикова гимназия „Пловдив“, които чрез продажба на ръчно изработени картички подпомагат свой съученик в борбата му с онкологично заболяване. Другият щанд, на който трябва да се спрете, ако искате да направите добро тази Коледа, е този на #ChiliepeppersCause. Целта на дарението е подпомагането ежедневната нужда на деца от бедни семейства, но също така и полагането на усилия в посока на социалната интеграция и личностно развитие на деца в риск.

Ароматни свещи и козметични продукти, авторски бижута и ръчно правени коледни играчки са също сред идеите за подаръци, за които една бърза разходка сред огромното множество посетители, ни подсеща. Закачливо и универсално предложение са и вдъхновяващите цитати и надписи, които може да закупите както във вариант с рамка, така и само на хартия или картичка.

Всички фенове на музиката гарантирано ще бъдат във възторг от огромното предлагане на чисто нови винили с различни стилове – от джаз, рок до класически изпълнители. Единственото, от което имате нужда, е търпение да разгледате разнообразните съкровища, които се крият във всяка отделна касетка.

А за край на базарната разходка предлагаме да се отбиете на щанда на Фабрик, за да се стоплите с греяна ракия и замезите с домашна туршия.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

  1. Имаше простряни гащи из капана по-рано, но сега вече сякаш и сутиените са закачени?
    Все повече изг7зица из бившата (честна и почтена и полезна) занаятчийска чаршия.
    За напълно закриване на свободен поглед към небето дали можем да очакваме и ЧАРШАФИ?
    ЕСК? 2019? Какъв позор!

  2. „РАДВАЙ СЕ НА малките НЕЩА“ ЧЕТЕМ НА ЗАГЛАВНАТА СНИМКА.
    ПРЕВЕДЕНО НА БГСТАНСКИ ТОВА ОЗНАЧАВА:
    „РАДВАЙ СЕ НА МАЛКИТЕ НЕЩА, А ЗА ПО-ЕДРИТЕ НЕЩИЦА ИМА КОИ ДА СЕ РАДВАМЕ“
    (ИНДЖИНЕРИНГ ИБ. ТОТЕВ, МАМИН ИМПЕРИАЛИСТ, И СИЕ / ГЕРБ / САРБ / ЗИКО)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина