АктуалноКриминалеНовиниСъдТемида

Кило хероин откриха полицаи в багажника на Фолксваген (СНИМКИ)

След претърсване на дома на шофьора са иззети още оръжие и боеприпаси

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за държане на хероин с цел разпространение и за нарушение на реда за съхранение на огнестрелни оръжия, има повдигнати обвинения

В следобедните часове на 16 февруари на разклона за град Съединение и село Пищигово в хода на специализирана полицейска операция, служители на криминална полиция от  Областната дирекция на МВР спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“  с пловдивска регистрация и задържат водача на автомобила 56-годишен мъж  и неговата жена на 47 години, пътувала в амтомобила.

В колата е открит  малко над 1 кг хероин. Извършени са неотложни процесуално-следствени действия по претърсване и изземване на два частни адреса – в Пловдив и Съединение в резултат на което са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността и сумата от 2 200 лв, близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона.

В хода на последвалите действия е задържан още един мъж, на 41 г, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел е бил освободен. Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа,а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа.

Работата продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.  От там съобщиха, че е привлечен като обвиняеми Д.С., на 56 г., и 47-годишната Ц.Д., за това, че на 16 февруари 2020 г., в гр. Пловдив и в землището на гр. Съединение, обл. Пловдив, в съучастие, като съизвършители,  са държали, с цел разпространение, без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества в големи размери –   общо 1005.83 грама хероин, на стойност 50 291 лева – престъпление по чл. 354а ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Спрямо Ц.Д. е повдигнато и обвинение за държане на законно притежавани – дългоцевно огнестрелно оръжие, марка „Бенели“ и дългоцевно огнестрелно оръжие, марка „МЦ“  и не е взела необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона – престъпление по чл. 338 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Снимки: пресцентър ОД на МВР – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина