АктуалноБългарияГрадътЕвалаЖивотЗабавлениеНовини

Как за 10 години Mall Plovdiv промени вкусовете и навиците на пазаруване?

„Някои неща се случват само в Mall Plovdiv”

Да си пионер винаги е голямо предизвикателство, особено в бранш като търговията. А да се задържиш 10 години на пазара и да продължаваш да изненадваш с нови концепции, идеи и новаторски подходи, е истинско постижение.

В началото имаше…„космически кораб“. Така описват пловдивчани MallPlovdiv през 2009 г. Денят на откриването е изпълнен с огромни опашки и няма къде да падне игла, а след това няколко месеца поне, не може да се припари в търговския център през почивните дни от всичките желаещи да разгледат, да пазаруват или просто да се потопят в атмосферата. За първи път редица международни брандове стъпват под тепетата и в региона – New Yorker, Terra Nova & Calliope, Benetton, Okaidi, Mango, Fox, Tally Weijl, Celio, Pierre Cardin, Replay. Открива се първото голямо кино с 11 зали и модерна техника. Mall Plovdiv се превръща в място, където да прекараш време и да се срещнеш с приятели на топло и сухо през зимата, или на прохладно през горещото пловдивско лято.

В онези години като утвърдено място за шопинг и разходка безспорно първенството държи Главната улица на Пловдив и първоначално жителите на града откровено заявяват, че „молът” не се вписва по никакъв начин в хилядолетния град. Започва дълъг „обучителен“ период, в който основното е „ела да играеш – ела да се учиш – ела да пазаруваш“.

През 2010 г. Mall Plovdiv се свързва с бързо хранене, кино, удължено работно време и добро обслужване. Модерният начин на пазаруване е в удобен за работещия човек времеви интервал, а качественото и  приветливо обслужване допринася за постепенното обръщане на представата. От търговския център започват поетапно да предлагат и нови начини на забавление на пловдивчани. Всяка събота за първи път кукленият театър излиза извън обичайното си място за проява и в името на децата актьорите играят любимите постановки на малки и големи в специално обособена зона за представления. Първият рожден ден е отпразнуван с шумно парти със звездите от Комиците, а 100-те награди велосипеди са само една част от много по 100 през годините – шейни, SPA уикенди и други.

И макар днес за всички, които са в сферата на дигиталния и real time маркетинга, интересните закачки в мрежата да са ежедневие, от екипа на Mall Plovdiv съвсем иновативно използват всички модерни похвати, за да направят комуникацията си с потребителите по-атрактивна. Oще в зората на дигиталната комуникация те дори „свалят Альоша” от тепето, за да „гледа” на голям екран Световното първенство в Mall-a.

Посвещават цяло айЛято налюбимото състояние на всички жители под тепетата – „бичене на айляк” на хладно и дори ни пренасят във Франция. „SoFrenchyso chic…” е мотото на френския месец февруари през 2012 г., когато музиката в мола бива разнообразена с шансони и съвременни френски денс песни, а специално обособени кътове ни карат да се чувстваме почти като в Париж. С партньорството на Синема сити биват организирани 3 безплатни прожекции на френски филми – Мулен руж, Трима мъже за убиване и Кралят Слънце. Месецът е официално закрит след визита на посланика на държавата и придружаващата го делегация.

Рекламната комуникация на 2016-а е с емблемата на Червения телефон и предизвиква всеки да отговори на звъна, който се разнася в определени часове и да спечели разнообразни награди. Концепцията влиза в престижната селекция на класацията Ads Of The World и получава бронзова нагрaда във Фестивала на асоциацията на рекламните агенции в България 2017 в категорията One-to-One комуникация.

Много нови активности продължават да намират мястото си именно под покрива на търговския център и да го позиционират не само като дестинация за пазаруване, а като възможност за развлечение и обект, който диктува трендовете в региона. За първи път започва организацията на Хелоуин партита и нощното пазаруване. Лятното му издание бива анонсирано с ефектно изпълнен флаш моб под формата на модна сесия в самия център на Пловдив, а вечерта в мола атмосферата наподобява парти в модерен клуб.

Вълната на здравословното хранене и завръщането на фермерските продукти на трапезата на българина не подминава търговския център, където още през 2013 г. се организира био базар на територията му. По-късно тази практика е взаимствана от редица обекти в страната.

В духа на културата и развитието на страстта на пловдивчани към изкуство и литература декемврийска промоция раздава безплатно книги като награди за всеки, пазарувал над определена сума. Раздадени са 2 650 бр. книги, а кампанията завършва със среща-дискусия с популярния български автор Георги Господинов в зала на Синема сити.

За първи път през 2015 г. се провежда Черен петък, което предизивиква огромен интерес у потребителите и ги стимулира да се възползват активно от направените намаления.

През 2017-а балонът, който е символ на Mall Plovdiv, „каца” на партера и обособява рецепцията, където може да получите всякаква информация и съдействие при нужда, а още култови обекти избират да отворят врати именно на територията му. Кафетерията на Starbucksе дълго чакана и посрещната с трескаво нетърпение от почитателите на кафе културата и вече заветния Инстаграм кадър е реалност за всички в социалните мрежи.

10 години по-късно, когато кажат „отивам до мола”, пловдивчани се сещат първо за Mall Plovdiv. Търговските обекти вече надвишават 130 на брой като най-застъпени са международните имена, следвани от националните и прецизно подбрани местни обекти. В търговският центърмогат да се открият H&M, bershka и New Yorker, Tom Tailor, Kenvelo, US Polo ASSN, Replay, Lee Cooper, Calzedonia, Triumph, Swarovski, Pandora, Thomas Sabo, Nike, Adidas, Okaidi, Deichmann, Benettonkids, G-star, Mason Scotch, Pepe Jeans, Liu Jo, Boss, Guess, CK, Michael Kors, Diesel, Superdry, Miss Sixty, Scotch & Soda, Ted Baker, Armani Jeans, UGG, O bag, RayBan, Converse, Lacoste, Tag Hauer, Tissot, Casio, Axel Accessories и много други.

Въпреки че в Града под тепетата има още два големи търговски центъра, от екипа и през 2019 година показват, че ценят клиентите си с целогодишна кампания за лоялност. Пазарувайки, може да  трупате печати в специален шопинг паспорт и да ги обмените за бонуси по избор. 10-годишнината ще бъде отпразнувана с награди от рожденика като този път 10 месеца ще се раздават по 10 изненади. До декември „10 Години | 10 Meсеца Х 10 Награди“ превръщат пазаруването не само в средство за набавяне на нужни вещи, но и във вълнуваща игра, която може да ни донесе награди и много положителни емоции.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина