АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (10-12.05)

И този уикенд се впускаме в градски приключения. Ще слушаме рок, ще танцуваме суинг, ще търсим свободата

10 май

PACHO at BALLY CLUB

Този петък за доброто настроение в клуб „Бали“, ще се погрижи един от пионерите на клубната и електронна сцена в страната – Pacho. Той е един от най-известните и доказали се диджеи на Балканите. Повече от 20 години усилен труд и съвместна работа с колеги и продуценти от цял свят говори красноречиво за развитието му.

Клуб „Бали“
21 часа
Вход свободен

Swing Magic Party

Обуй си вълшебните обувки и си сложи островърхата шапка – в Bee Bop Café ще има магьосническо суинг парти!

На бара ще се поднасят чудотворни отвари за кураж и креативност, докато DJ Богдан Ковачев омагьосва дансинга с музикални заклинания за добър ритъм.

Ако все още не владееш магията на суинг танците, ела на безплатен уъркшоп за напълно начинаещи от Rhythm RACCOONS.

Пред заведението има свободен паркинг за летящи метли и килимчета.

Bee Bop Café
21:30 часа

Rock Them ALL 2 / DJ Golliath

Нямаме граници – Rock Them ALL! Смесваме музикалните стилове, а бирата с 40 градусови удоволствия. Напоените с рокендрол стени на Rock Bar Download ще се пропукват под звуците на любимата ни „грозна“ музика…  дали? Който си позволи да присъства и да си спомня това парти, ще бъде прокълнат! След първия размазващ сет на DJ Golliath той пак ни е подготвил нещо големско…

Rock Bar Download
22 часа

ЕВИТА – Премиера

Хитовият мюзикъл „ЕВИТА“ от АНДРЮ ЛОЙД УЕБЪР с премиера на сцената на Опера Пловдив!

Специално за знаковата 2019та година Опера Пловдив успя да договори правата на един от най-касовите мюзикъли в света, разказващ историята на актрисата и президентша Ева Перон – еднакво силно обичана и мразена от народа на Аржентина. Мюзикълът с легендарния хит „Don’t Cry For Me Argentina“ е познат в България и от екранизацията с Мадона и Антонио Бандерас.

В Пловдив премиерата на „ЕВИТА“ е под режисурата на Нина Найденова и диригентството на Константин Добройков, със специалното участие на Стефан Вълдобрев!

Премиерните дати /единствени за сезона / са 10 и 17 май!

Билетите вече са в продажба на касата на Операта в Дом на културата, касите на Ивентим и онлайн.

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа

В търсене на свобода

Този месец ще бъде представено творчеството на трима млади автори, което има за цел да ни запознае с размишленията и спонтанните им вдъхновения по темата. За свободата като разкриване на многото, макар понякога противоречиви същности на човека, за възможностите да се експериментира, като така разширим личните си граници и свободата като провокация, която да ни събуди от съня на мислените окови.

Михаела Аргилашка, Надежда Ра и Георги Геров са ТВОРЦИТЕ, които ще се разкрият пред вас, представяйки своите графични, живописни и иновативни произведения .

Отсреща
19 часа

11 май

Cuban Weekend 2

Кубински уикенд се завръща! Пригответе се за един интензивен уикенд, пълен с уроци от национални и международни артисти и едно лудо парти с най-добрата кубинска музика!

Уроците ще се проведат в Temporadas Social Center, бул. “Санкт Петербург” 59, 4023 Пловдив
Партито ще се проведе в Бар Естрея, бул. “България” 136, 4003 Пловдив

Билети може да закупите в мрежата на Bilet Bg/Билет Бг и онлайн.

За кого бие камбаната?

Първият самостоятелен проект на Ина Добрева, вдъхновен от лична история. През 2012 г. един конкретен сапун в един конкретен момент превръща аромата и чувството на близост във вечен спомен. Тази случка неусетно претворява търсенето на истината в интерес към смисловите измерения, към които сапунът препраща, разпенвайки човешкото съзнание.

Пътуването във времето и пространството по естествен начин отвежда авторката до българския сапун „Камбана”, фокус на изложбата „За кого бие камбаната?”, който пренася в миналото и в спомените и затвърждава усещането, че „Сапунът има душа”. Ина Добрева проследява историческия път на сапун Камбана от неговото създаване в началото на 20-ти век и разказва за съдбата му днес. Проектът се стреми да преоткрие един уж добре познат обект, като преосмисли качествата и ролята му в контекста на нашето съвремие.

Авторката изследва промените в днешното възприятие за стойност и значимост. Темите за паметта, изчистването, бъдещето и тяхната амбивалентна природа силно я вълнуват, пораждат противоречия и въпроси. Можем ли да забравим това, което е било и искаме ли изобщо? Търсим уют и пристан в миналото или по-скоро не можем да се отървем от лепкавата му сянка? Накъде води посоката, която избираме да поемем?

Coffee&Gallery Cu29
11 – 24 май
Откриване: 11 май, 19 часа

Todd at BALLY CLUB

Тази събота DJ TODD ще селектира най-добрите хитове на всички времена, на които ще се насладите с питие в ръка, в компанията на добри и усмихнати приятели.

Клуб „Бали“
21 часа
Вход свободен

Jazz In The House With Pepi And Pavel

За никой не е тайна, че когато те двамата се съберат, предизвикват у нас хиляди емоции в минута! Павел Петков и Пепа Драгоева са подготвили нещо ново и вълнуващо за вас! Както винаги, Пепи не изневери на стила си… и този път ни изненада! Jazz In the House! Нещо ново и вълнуващо, или както тя казва „Отново се хвърляме в дълбокото“. Ще се пее джаз и това е!

Vintage House
21:30 часа
Вход свободен

Източник: Lostinplovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина