АктуалноГрадътИзбориНовини

Изненада: Вдигат такса смет със 100% в Пловдив

От Общината обявиха, че подробности за новата данъчна политика ще бъдат оповестени утре

В момента специалситите на общината подготвят предложение за увеличаване на данъчната тежест на пловдивчани. Това става ясно от отговорите на кмета Здравко Димитров по време на негово участие в предаването на БНТ2 „На  фокус:Регионът“.

Водещият Камен Коларов попита Здравко Димитров следното:

Във вашите приоритети казвахте – справедливи данъци и по-нисък данък МПС? 

В момента специалисти работят. Данъците се вдигат навсякъде на общия фон на държавата. Тук в Пловдив от 45 лева ще скочи твърдият битов отпадък на 90 лева. Няма откъде да дойдат тези пари. Така е в цялата страна.

По време на интервюто новият кмет на Пловдив призна, че данъците в града не само няма да се намаляват, а някои ще се вдигнат 100%.

Ето още от въпросите на водещия и отговорите кмета:

Всъщност 100% отгоре излиза? Пловдивчани ще бъдат недоволни, не ви ли притеснява това? 

Вижте, трябва да има… какво значи недоволни? А ако нямаме пари за благоустрояване, за други неща, по-доволни ли ще бъдем?

А данък МПС ще падне ли поне?

Такса МПС също, може би за екологично новите автомобили, тия, които не замърсяват природата, може би мъничко да се пипнат, ще видим и това… Оставил съм в ръцете на специалисти да видят, да проверят. Това са непопулярни мерки, които в края на краищата държавата взима – това решение е за всички, не само за Община Пловдив.

Предаването е излъчено на 20 ноември. На въпрос на журналиста Коларов, как се чувства в  новия кабинет и дали след 11 дни в Общината вече са започнали да изскачат скелети от гардероба, градоначалникът коментира:

„Скелети от гардероба изскачат, а гардеробът още не е отворен.“

Той поясни, че проблемите, с които се сблъсква са от всякакво естество и даде за пример наличието на поръчки с неосигурено финансиране като басейна Младост.

За това, че предложената от него за наследник на поста в Областна администрация Дани Каназирева е била основен критик на управлението на ГЕРБ, Зико каза:

„Нищо, сега ще помага! Може би не е била критик на управлението на ГЕРБ, а на някои от тях, мен не ме критикувала никога.“

По отношение на недоволството на гилдията за назначаване на главен архитект на града без конкурс, Димитров коментира, че контактува с гилдията и недоволството не е на цялата гилдия, а на част от тях, която трябва да прегледа закона още веднъж. Аз мисля че е спазен, каза той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

31 коментари

  1. Дано да го хванат бързо как краде за да го свалят от власт трябва всички да се вдигнем на протест този град се издържа изцяло от такси данъци актове и тормоз на фирмите а този Зико ли е просто той е на първо място по малоумност.

  2. Държавата няма да се оправи до като не станем президентска държава ! Защо не намалите тия супсидий е 48 милиона могат да влезнат за партий … горкия Славчо Атанасов най много направи за Пловдив. Народа дано да се дигне и да ва избием майка ви дейба в червата и да направим така да вземем пример от другите държави като Русия. Трепане ви е майката боклуци такива

  3. Покрай изборите контейнерите за разделно събиране стояха пълни с пластмаса и хартия 2 седмици. В града има стотици нерегламентирани сметища. Боклуци, хартийки, фасове, пластмаси на всеки метър, а ОП Чистота събират листа и ги трупат на купчини, които седят със седмици. Тепетата се чистят единствено от граждани, които им се занимава с това. ОП Чистота чистят единствено кошчетата по тепетата, по склоновете и деретата на хълмовете е пълно с боклуци, които не са чистени с години. По-голям данък за кое? Че си чистим сами ли?

    1. Като ви е толкова акъла очаквайте :)))
      Никой не го е грижа за вас. Тия за които гласувате и те се чудят на вашия акъл. Докато не се обединим да ги свалим от власт с протести и само протести все ще е така!!!!

  4. Без да каже нито дума, селянинът легна, както му бе заповядано, с лице към земята. Циганите се приближиха и първо вързаха ръцете му на гърба, а после по едно въже за глезена на всеки крак. Всеки опъна въжето към своята страна и широко разкрачиха нозете му. През това време Мерджан постави кола върху две къси обли дървета така, че върхът му дойде между краката на селянина. После извади от пояса си къс широк нож, клекна до осъдения и се наведе над него, за да разреже сукното на потурите между краката му и да разшири отвора, през които колът щеше да влезе в тялото. За щастие тази най-страшна част от работата на палача беше закрита от хората. Виждаше се само как вързаното тяло затреперя от краткото и незабелязано убождане с ножа, как се повдига до пояса, сякаш ще стане, но веднага отново пада обратно и се удря тъпо о дъските. Щом свърши това, циганинът скочи, хвана дървения чук от земята и с него почна да удря долния тъп край на кола с бавни и отмерени удари. Между два удара се спираше за малко и поглеждаше първо тялото, в което забиваше кола, а после двамата цигани, напомняйки им да теглят полека и равномерно. Тялото на разкрачения селянин се гърчеше от само себе си; при всеки удар гръбнакът му се свиваше и изкорубваше, но въжетата го изправяха и затягаха. Тишината от двете страни на реката беше такава, че ясно се различаваше и всеки отделен удар, и неговото ехо по стръмния бряг. Най-близките можеха да чуят как човекът удря чело в дъските и още един друг необикновен звук; но това не беше ни вопъл, нито писък, ни предсмъртен стон, мито какъвто и да е човешки глас, а цялото това разпънато и мъчено тяло издаваше някакво скърцане и пукот, като плет, които тъпчат, или като дърво, което чупят. След всеки втори удар циганинът се приближаваше до протегнатото тяло, надвесваше се над него, проверяваше дали колът отива в добра посока и когато се увереше, че не е повредена нито една от важните части на вътрешността, връщаше се и продължаваше своята работа.

    Всичко това се чуваше малко и още по-малко се виждаше от бреговете, но краката на всички трепереха, лицата бледнееха и пръстите на ръцете изстиваха.

    По едно време удрянето престана. Мерджан видя, че на върха на дясното рамо мускулите се опъват и кожата се повдига. Той бързо се приближи и разсече на кръст това подуто място. Потече бледа кръв, отначало малко, а после все по-силно. Още два-три леки и внимателни удара и от насеченото място почна да излиза окованият в желязо връх на кола. Удари още няколко пъти, докато върхът на кола стигна до височината на дясното ухо. Човекът бе набит на кол, като агне на ръжен, само че върхът не излизаше през устата му, а през гърба и не беше повредил силно нито утробата, нито сърцето, нито дробовете. Тогава Мерджан захвърли чука и се приближи. Разгледа неподвижното тяло, заобикаляйки кръвта, която шуртеше от местата, дето колът бе влязъл и излязъл, и се събираше на малки локвички по дъските. Двамата цигани обърнаха вдървеното тяло на гръб и почнаха да връзват краката за основата на кола. През това време Мерджан гледаше дали човекът е жив и внимателно разглеждаше лицето, което изведнъж бе станало подуто, по-широко и по-голямо. Очите бяха широко отворени и неспокойни, клепачите бяха неподвижни, а устата разтворена и двете устни вцепенени в гърч; между тях се белееха зъбите. Отделни лицеви мускули човекът вече не можеше да владее, затова лицето изглеждаше като маска. Но сърцето биеше глухо и дробовете работеха с къси и ускорени вдишвания. Двамата цигани почнаха да го вдигат като овца на ръжен. Мерджан им викаше да внимават да не тръскат тялото; и сам помагаше. Втикнаха долния дебел край на кола между двете греди и заковаха всичко с големи гвоздеи, след това го подпряха отзад на същата височина с къса летва, която също заковаха и за кола, и за гредата на скелята.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина