АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

До Адата и назад… по вода (ГАЛЕРИЯ)

Рафтингът по Марица е възможен

Построиха геодезична куполна конструкция е екологичен образователен семинар на южния бряг на реката

Иво Дернев

Марица става за рафтинг, макар и не толкова екстремен. Това доказаха днес участниците и организаторите на екологичния образователен семинар „Да осиновим Адата”, който се провежда на южния бряг на реката. В рамките на инициативата се организираха плавателни турове до острова и обратно. „Реката става за плаване. Можем да отскачаме до Адата спокойно с малка надуваема лодка и да опознаваме острова по съвсем приключенски начин. Разкошно е”, коментира един от участниците в рафтинга, който стигна до Адата по вода.

В рамките на събитието демонстрационно бе изградена на геодезична куполна конструкция, под която деца рисуваха, творяха с еко материали и играеха игри. Бяха поставени и информационни табели край реката, в които са отбелязани животинските видове, които я населяват- видри, защитени птици. Обсъждаха се и въпросите как да опазим река Марица и какво не знаем още за нея. Бяха показани методи за мониторинг на околната среда, адаптирани към възрастта и познанията на младите участници, проведе се и демонстрация на вземане на водни проби от брега с използване на надуваеми лодки.

Проектът „Да осиновим Адата – интерактивно екологично образование“ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина