АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Доминик Милър се завръща в Пловдив с плеяда световни джаз музиканти

Will be back, казва след всяко свое гостуване в Пловдив музикантът – легенда Доминик Милър. Обеща да се върне в древния град и след страхотния си концерт миналата година. И спазва обещанието си. През март той отново ще свири под тепетата. Доминик Милър се завръща, за да представи последния си проект с DOMINIC MILLER GROUP ON TOUR 2020.

Това се случва след гостуването му през 2012 г. белязано от феноменален концерт на Античния Театър. Последва ключовата 2019 г., когато Доминик Милър избира Пловдив за единствената дестинация на балканите от световното си турне, за да представи последният си албум „Absinthe“. На 15 –ти март пловдивчани ще могат да го видят и чуят отново в Дома на културата „Борис Христов”.

Китаристът пристига в България заедно с артисти, които са явление в съвременната поп култура. На сцените в Пловдив и Варна заедно с Доминик Милър ще се качат Якоб Карлсон – един от най-виртуозните и иновативни скандинавски пианисти, Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, смятан за един колосите на съвременната поп културата, магьосникът на бандонеон Сантиаго Ариас, белгийският майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление“ – барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

„За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012. Музиката беше само повод, втори план, извинение дори. Театърът, Градът, Ракията, Лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд небеса, бяха истинската причина за думите на Дoминик – WILL BE BACK, PETER!„, споделя организаторът на събитието – музикантът Петър Салчев.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев” и „ ГИТАРТ фестивал” с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с клуб ”Безистенъ”.

Билетите са в продажба на касата МаскАрт в ДК „Борис Христов“, Билетен център пред община Пловдив, ТИЦ до Римския стадион и в цялата мрежа на Eventim.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина