АктуалноГласовеКриминалеМненияНовини

Добрата новина: Семейство от Пловдив благодари на полицай

Младши експерт Янчо Янчев от Районното управление в Труд впечатлил Славка и Михайл Грънчарови с ангажираност и светкавична реакция

Благодарение на младия униформен от ОД на МВР – Пловдив, семейството си върнало открадната сума пари от забравена чанта в хипермаркет

Добрата новина – Благодарност! Така е озаглавила писмото си до редакцията на Под тепето Славка Гърнчарова. Публикуваме го автентично, защото също като семейството от Пловдив вярваме, че е чудесно, че има млади хора, които работят за съхраняване на доверието в органите на реда и в институциите като цяло.

„Пиша Ви във връзка със събитие с благоприятен край и за да изкажа благодарност на служител на РУ на МВР, с. Труд, на служителката от гише „Информация“ на Метро-2, гр. Пловдив, и на служителите от охраната на същия магазин.

На 01.07.2019 г. около 12.00 ч. съпругът ми, Михаил Грънчаров, си забрави чантата тип „борсета“ в пробната на Метро-2, гр. Пловдив, на околовръстното шосе. След около 10-сетина минути обикаляне из магазина, той забеляза липсата и се върнахме в пробната, където намерихме чантата, но парите, точно 600 лева, бяха изчезнали. За щастие, всичко останало, включително и документите му за самоличност, бяха налични в портфейла му. Служителите от охраната на магазина успяха да установят на охранителните камери извършителя и ни посъветваха да се обърнем към РПУ на МВР, с. Труд, в чийто район попада магазин Метро-2. Без да храним големи надежди ние подадохме веднага сигнал-жалба, като обяснихме случая на младши експерт Янчо Янчев и попълнихме необходимите документи.

След два дена младши експерт Янчо Янчев ни се обади и каза, че парите ни са намерени – човекът, който ги е взел, му ги е предал още същата вечер. След известно забавяне по преписката, мъжът ми си получи парите на 31.10.2019 г.

Искаме да изкажем огромната си благодарност и възхищение от ангажираността на този млад служител, младши експерт Янчо Янчев, както и за светкавичната му реакция. Чудесно е, че има млади хора, които работят за съхраняване на доверието в органите на реда и в институциите като цяло.

Не на последно място изразяваме голямата си благодарност на служителката на гише „Информация“ в Метро-2, която ни помоли да изчакаме и уведоми охраната, както и на служителите от охраната, които прегледаха записите и ни насочиха към РУ на МВР, с. Труд. За съжаление не научихме имената им, но предполагам, че по датата и часа на събитието, те могат да бъдат открити.“

Семейството е изпратило благодарственото си писмо и до ОД на МВР-Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина