АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеМненияНовиниПУЛС

Директорът на РЗИ-Пловдив: Не може безкрайно да се въвеждат рестрикции. Няма как да спрем да живеем!

Каназирева: Да не се създава паника, няма основание за такава!

Не са взимани проби за коронавирус днес в Пловдив, няма съмнения за такива диагнози

Участниците в Областния кризисен щаб за борба с коронавируса призоваха пловдивчани не всеки, които има притеснения за здравето си, да търси медицинска помощ и специализирани изследвания, тъй като ще се задъха системата.

Областният управител Дани Каназирева събра на извънредно заседание представители на всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, РД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив, Областната дирекция по безопасност на храните и управителите на големите болници.

Директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов подчерта дебело, че в Пловдив няма нито един случай на коронавирус и че на всеки пациент, за които има съмнение, ще се прави изследване.

С днешна дата не са взимани нови проби и не се очакват резултати.

В Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в момента работят 14 инфекционисти. Общо леглата са 76 + 6, като 50 от тях са заети от пациенти, които нямат нищо общо със съмнения за коронавирус.

Бившата Окръжна болница осигурява 36 легла при възникване на ситуация, Военна болница – 10, такива ще осигурят и общинските болници, каза директорът на РЗИ- Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Друго инфекциозно отделение – това в Карлово има двама специалисти на щат, а там има едва 10 легла.

Ако има паника в отделенията ще падне рязко качеството на услугата, коментира Дани Каназирева.

От РЗИ напомниха, че инспекцията има дежурен здравен инспектор, който отговаря на въпроси по темата денонощно на телефон 0884 546 177.

„Към момента звънят малко хора и не задават глупави въпроси,“ отбеляза шефката на Инспекцията.

Тя допълни, че се работи по контрола при филтъра на входа в детските градини и яслите, тъй като няма как на децата да бъдат сложени маски.

На въпрос на журналист „дали се предвиждат дезинфекции в такситата“, д-р Танчева-Манчева отговори: „Нека искаме нормални неща. Не може да има дезинфекции в такситата. Не може безкрайно да се ограничава и да се въвеждат рестрикции. Няма как да спрем да живеем!“

Стана ясно, че екипи на РЗИ има и на летище Пловдив.

Припомняме, че грипната ваканция за учениците в града и обастта е удължена за сега до края на тази седмица. За удължаване на учебната година не се коментира към момента.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

12 коментари

  1. Да забелязвате на снимките някой от тези Управляващи МЪДРЕЦИ да има пред човката си вързана МАСКА?
    Тотална некомпетентност и по върховете, майни!
    КАЛИНКИ управляват Града.
    И цялото БГ.

  2. 1.Коментарите са личностни и безсмислени
    2.Който казал, че „не може да спрем да живеем“ да погледне китайците как блокираха цели милионни градове и райони да няма ЖИВА ДУША навън, нито коли, нито транспорт. Следователно е НЕКОМПЕТЕНТЕН/на, да се уволни. Или да се командирова в Милано, дано прогледне.
    3.БОЛЕСТТА НИТО СЕ ЛЕКУВА НИТО ИМА ВАКСИНА, Значи идиотизмите „колко легла“ имало са безсмислени, щом ТАМ НЕ ЛЕКУВАТ. Хич недей да ходиш при чичко доктор, той не знае от коя страна е дръжката на т’ва чудо.
    4.ТЕСТИНГ-кит за диагноза на пробата НЯМА В НИКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ НИТО ЕДИН, А СА ПОТРЕБНИ ХИЛЯДИ, А ЗА СТРАНАТА = МИЛИОНИ.
    НЯМА.
    ЗАТОВА „НЯМА СТАТИСТИКА“ = НЯМА ПРОБЛЕМИ.
    А СЛЕДВА ДА СЕ ТЕСТИРА ДАЖЕ БЕЗ СИМПТОМИ, САМО ПРИ СЪМНЕНИЕ, САМО ЗА УСПОКОЕНИЕ.
    И то не само за вождовете от ПолитБюро, а за всеки желаещ, и то БЕЗПЛАТНО, ако сме от белите държави.

    1. Точно същата файда има и от хотелските легла – за к’во да им легна ф „болницата“ щом НЯМА ЛЕЧЕНИЕ – за да ми ‘фърлят по един мухлясал „сандвич“ три пъти на ден?
      И ако съм го нямала, да го пипна там Вируса?

      1. „БЕЗ ПАНИКА“ както каза Околийската Началничка: всеки да се запаси със сухари и консерви и водица, заключва се вкъщи и не отваря даже на внучките – и без кудкудякане се надява …или си отива =Божа работа.
        С тоя нечестив МУТРО’ПОЛИТ’ик *р*вославен, и с т’ва *р*восъдие докъде сме се докарали … и по-лошо ще става!

        1. Най-първата ЗАБРАНА от множетвото задължителни (които тъпаците около Масата на ПРЕЗИДИУМА на снимките не се сещат) – да се прекрати всякакво РЪКУВАНЕ!
          КОИТУС?
          Ких-ких?
          Шефе, НЕ Е ШЕГА ТАА РАБОТА, със заседания работа не се върши, а със заповеди и с полиция! Никакви пенсионери навънка!

  3. Поредното здравкино снимане. То да си безчовечно нагъл. Горката директорка на РЗИ – личи си умна и интелигентна жена. Как ли е изтърпяла нахалната и плиткоумна мадам лъжа.

  4. То бива тъпоумие , ама толкова не бива.Ей затова мразя политици, като Каназирева.От всяко нещастие си прави пиар.Без да и пука, че действията и водят до обратен ефект.Адекватна е само шефката на РЗИ.Всичко друго е една пиар седянка на Каназирева.Зико е излишно да го коментирам.Там случая е трагичен.

    1. Абсолютно си прав. Излегнали се по масите и не зная защо са там. Браво на директорката на РЗИ – точно и ясно казано. Здравка държи един химика.л, седи на тръни. И не знае кога ще я повикат за кооперацията с апартаменти, басейн и ауди – наречено фиат пунто

  5. А, Данка Куртизанка – голямата Измамка пак се напънала. Аве, моме, затвори ги тез крака най-сетне, то само с полов орган не може в политиката. Трябват и други качества. Иначе се превръщаш в политически труп, както ти направи, след като излъга целия град. Все пак си получи десетте минути слава, но дотам. След година, като свърши мандата, си аут. Няма кой да се занимава с отровна персона, като тебе. Но поне остана в учебниците по политология, вече официално изучават „Случаят Каназирева“ – как се мамят четири агенции едновременно. Срам за Пловдив, срам и за правителството, което те назначи за областен три дни по-късно. Но часовникът ти се върти наобратно вече. Тик-так.

  6. Популизъм в действие.Зравко прави кризисен щаб, Здравка прави кризисен щаб.Само шашкате народа и насаждате паника.Здравке, прави това , което можеш.Да фалшифицираш избори.За друго акълчето не ти стига. Остава и владиката да направи кризисен щаб.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина