АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Демократична България подхвана казуса с кино Космос

Съветниците от коалицията питат кмета дали има разговори с арх. Абаджиев и колегите му, спечелили конкурса миналата година

„Има ли проблем с авторските права върху проекта кино „Космос“ и ако да – какъв е точно проблемът и какво се прави, за да бъде той отстранен?”. Това е един от въпросите, които съветниците от Демократична България задават на кмета Здравко Димитров, провокирани от последните ни публикации за ситуацията с емблематичната сграда. От политическото обединение подчертават, че следят с повишено внимание действията на Община Пловдив по казуса кино „Космос“.

Съветниците припомнят, че в Бюджет 2020 има заложени средства за изготвяне на технически проект за реконструкцията на творбата на арх. Шинков. Те внасят на следващата сесия на Общински съвет – Пловдив питане към кмета със следните въпроси:

  1. Планира ли Община Пловдив да отклони към други проекти гласуваните от Пловдивски общински съвет в рамките на Бюджет 2020 целеви средства за изготвяне на технически проект за реконструкция на кино „Космос“?
    2. Ако отговорът на въпрос 1. е положителен – поради какви причини е настъпил този обрат в плановете на Общината и към кои пера смята администрацията да насочи средствата за изготвяне на технически проект за кино „Космос“, гласувани в Бюджет 2020?
    3. Ако отговорът на въпрос 1. е отрицателен – има ли Община Пловдив изготвен план – график за изготвяне на техническия проект за реконструкция на кино „Космос“ и в рамките на какъв период се очаква този проект да бъде готов?
    4. Води ли Община Пловдив комуникация с арх. Абаджиев и спечелилите провелия се миналата година конкурс архитекти, които трябва да работят по проекта? Ако да – кога и как се провеждат срещите, отворени ли са те за граждани и къде може да се намери предварително информация за дата и час на провеждане на тези срещи, както и в последствие информация как са протекли те?
    5. Има ли проблем с авторските права върху проекта кино „Космос“ и ако да – какъв е точно проблемът и какво се прави, за да бъде той отстранен?

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. А докъде докарахте казуса с проекта за електронно таксуване в Градския транспорт, г-да от Демократична България? Нали обещахте, че ще сезирате ОЛАФ за злоупотребите в особено големи размери? Или някой ви запуши устите с някоя и друга пачка?

  2. Абсурдните измислени претенции за (несъществуващи) „авторски права“ само оправдават общинското бездействие и некадърност.
    Това не е Музика. Не е Литература.
    НЯМА ПРАКТИЧЕСКИ СМИСЪЛ.
    „Засл. арх“ Буби Стойков, комплексар, бутна бижуто от баща си арх. Стойко Стойков =КУДОГЛУ= е, та?
    Абаджиев да покаже какви ДОКУМЕНТИ ИМА и да докаже какво значат за земното въртене, и да си ги закачи в рамка на стената.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина