АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Две пловдивски премиери дават старт на Сцена на кръстопът

Фестивалът започва днес със спектакъла по песните на Стефан Вълдобрев „По-полека”

22 представления ще види публиката в рамките на десет дни, Ламбо ще играе на закриването на феста

Иво Дернев

Десетдневният театрален празник Сцена на кръстопът започва днес. Старт на фестивала ще дадат две премиери на пловдивския театър. Тази вечер публиката ще гледа спектакъла по песните на Стефан Вълдобрев „По-полека”. Утре пък Драмата ще представи новото си заглавие „Слава” на режисьора Стайко Мурджев.

„Отново е септември. Отново има опашките пред касата на театъра. Публиката ще види най-значимото от театралния живот в страната. Всичко любопитно и добро, което се случва на българската сцена, е тук, в Пловдив”, каза директорът на театъра Кръстю Кръстев.

В следващите десет дни пловдивчани и гости на града ще имат шанса да се насладят на общо 22 спектакъла от 12 български театъра и гост трупи от Унгария и Украйна. Ще има представяне на 4 книги, както и вечер, посветена на великия и незабравим Тодор Колев.

„7 от спектаклите са български заглавия. Десет са английски, вероятно в чест на Брекзит. Фестивалът ще посочи тенденциите в развитието на театъра у нас. В подбора на представленията е търсен е баланс- да има удоволствие, съдържание, стойност и емоция”, каза актьорът Сава Драгунчев, който помага на бащата на фестивала Стефан Данаилов в организацията му. Самият Ламбо ще спази даденото на пловдивската публика обещание на финала на феста миналата година и ще се качи на сцената, за да играе в представлението на Народния театър „Актрисата”. Това ще се случи в последния ден на Сцена на кръстопът- 21 септември.

Очаквайте подробности за премиерите на пловдивския театър

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина