АктуалноГласовеМненияНовини

Дани Каназирева: Отмяната на заседания на общински съвети е неприемлива

Генерал Мутафчийски: Свободни интерпретации

Бойко Борисов: Всички служби в страната трябва да продължат да работят с маски

Като меко казано неприемливо определи предложението за отмяна на редовните заседания на общинските съвети в коментар за Под тепето областният управител на Област Пловдив Дани Каназирева.

„Европейския парламент не е отменил заседанията си, а там рискът е по-голям“, коментира тя.  

Припомняме, че вчера бе отложена извънредната сесия на Общинския съвет в Шумен, която бе насрочена за днес. На нея трябваше да се обсъждат дългогодишните проблеми с водата на града.

В настоящата седмица бяха въведени редица рестриктивни мерки от различни ведомства и институции, като всички се позовават на заповедта на МС от 8-ми март. По време на брифинга в Министерски съвет днес Председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски коментира, че затварянето на държавни и общински институции в някои градове на страната, които нямат доказани случаи на коронавирус са „свободни интерпретации“.

„Никога не сме давали препоръки да не работят институциите,“ заяви той.

Шефът на Кризисния щаб се извини, ако някой го е разбрал криво и има мерки в държавни учреждения, където е спряно обслужване на гражданите.

Всички служби в страната трябва да продължат да работят. Това заяви категорично премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерски съвет заради коронавируса.

„Служителите да излизат и да казват на хората: „през метър и половина-два на опашката“, нареди Борисов.

Още по темата:

Влизането в държавна институция и болница задължително с маска

Дезинфекцират общинските служби

В Съда в Пловдив извънредна дезинфекция се извършва още от 2-ри март

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина