АктуалноБългарияМненияНовиниПод ножаФотогалерия

Град под обсада (ГАЛЕРИЯ)

Движението по  „Цар Борис III Обединител” вече е затворено, задръстванията във всички посоки са гигантски

Демонтират осветителните тела и контактната мрежа на булеварда заради сцената за откриващото събитие

Иво Дернев

Пловдивчани трябва да се въоръжат с търпение, всички да изживеем този дискомфорт, призова преди десет дни директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков по повод затварянето на „Цар Борис III Обединител” за откриването на Пловдив- Европейска столица на културата 2019. Точно по обяд днес основният градски булевард беше затворен. И започна всеобщия дискомфорт.

Последните шофьори преминаха от „Отец Паисий” в посока Сточна гара в 12 ч. В 12.01ч. бяха поставени загражденията около южния изход на тунела и преди спирката там, а автомобилите бяха пренасочени към Понеделник пазара, за да се влеят в транспортния хаос, който цари навсякъде. Бетонни заграждения бяха поставени на северния вход на тунела и на улица „Капитан Райчо”.

На всички инфарктни точки има полицейски служители. Присъствието им обаче не успокоява напрежението. Гневни шофьори и хора, чакащи автобуси от градския транспорт, не сдържат нервите си и ругаят на глас. Най-тежка е ситуацията от бул. „Христо Ботев” в посока Патологична бременност, където автомобилите се отклоняват в посока „Цанко Дюстабанов” и „Граф Игнатиев”.

Със затварянето на булеварда започна и демонтирането на уличните осветителни тела и контактната мрежа по основната градска артерия. Екипи на фирма Еко Той поставиха заградителни мрежи покрай тротоарите на „Цар Борис III Обединител” и зоната около Централна поща. По-късно днес се очаква и идването на първите тирове с елементите от гигантската 30-метрова сцена, върху която ще се случи откриващата церемония на 12 януари. Дотогава, а и седмица след това, най-добре да се движим пеш. И да се въоръжим с търпение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина