АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Накъде пътуваш, пловдивчанино?! Нито един автобус няма табела „Променен маршрут“

Задръстването от бул. „Хр.Ботев“ в посока Патологична бременност е брутално

Три колони коли от Центъра до Тракия чакат в трафика

Разстояние, което се взима с автобус за 7 минути, сега се изминава за 20, ако няма трафик и при зелена вълна на светофарите

Тази сутрин пътувах от Кючук Париж до центъра за повече от 20 минути, при условие, че нямаше задръстване и само един светофар ни хвана на червено. Това разказва млада жена, слизайки от автобус по маршрута на единицата на спирката на Водната палата.

Под навеса на заслон 117 има само двама души, които чакат от 10-ина минути малко преди 10 часа сутринта. Идва автобус с № 99 и от него се изсипват почти всички пътници. Едни питат къде се намират, други как да стигнат до еди- къде си. Почват едни анализи – сега кой автобус би продължил направо по бул.“Шести септември“ и кой не, тъй като на спирката няма залепена схема с промените, нито пък на някой от автобусите пише, че е със сменен маршрут.

Пристига № 93, всички са единодушни, че е направо, ама пловдивчанин на логика не вярва… И се нарежда  върволица до шофьорската врата, тя обаче не се отваря, а на жестовете от тротоара шофьорът отговаря с едно широко и многозначително махане с ръка.

Автомобилният хаос също е „на ниво“. Движението от южната страна на „блокадата“ – кръстовището на „Цар Борис III“ на Патологична бременност е леко хаотично, но шофьорите се справят със ситуацията. Колоната, идваща от Сточна гара, не е прекалено дълга и всички се изнасят в посока Пловдивския университет или улица „Богомил“. По-проблемно всъщност е положението за излизащите от малките кварталчета, които искат да се включат в булеварда. Колоните по улиците „Граф Игнатиев“ и „Цанко Дюстабанов“ са дълги и трафикът там е доста по-натоварен.

Поне по бул. „Цар Борис III” временната пътна маркировка е добре поставена. На самото кръстовище има и няколко пътни полицаи, които следят за движението. Те не се намесват, тъй като движението се регулира със светофарната уредба.

За момента е затворено движението само в северна посока (т.е. от Сточна гара към Тунела), а в южна – от Тунела към Сточна гара минават автомобили, но не и автобуси. Въпреки това на спирката на Тримонциум има хора, които чакат рейсовете. Единствено малка и неофициална табелка уведомява, че автобуси оттам няма да минават днес, и в следващите дни. Около широкото пространство над тунела на Гладстон по „Цар Борис III” кипи бурна строителна дейност – както от ремонта на подлеза, така и по поставянето на сцената за откриване на Европейска столица на културата.

Къде не може с кола?

От днес част от централния бул. „Цар Борис Трети Обединител“ се затваря за движение заради изграждането на сцената за откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата. Забраната важи до 17 януари 2019 г.

Къде може с кола?

Затварянето на булеварда от северната страна на Тунела ще бъде само от ул. „Железарска“, като достъпът на автомобилите до квартал „Капана“, Стария град, както и по ул. „Отец Паисий“ няма да бъде ограничаван.

Излизащите моторни превозни средства от ул. „Патриарх Евтимий“ ще могат да се движат направо към ул. „Света гора“ и наляво по източното платно по бул. „Цар Борис III Обединител” в посока север – кръстовището с бул. „Шести септември“.

Кръстовището на бул. „Цар Борис III Обединител” с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ ще се затвори в посока север към Тунела. Циклограмата на светофарната уредба там ще бъде променена, тъй като кръстовището ще работи само в три направления.

Кръстовището ул. „Капитан Райчо“ – ул. „Леонардо да Винчи“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери, като ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно ще бъде двупосочна – със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.

За кои автобусни линии да внимавате ?

Променят се и маршрутите на 12 автобусни линии, които минават през булеварда и тунела. Те са с номера 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина